Wednesday, March 11, 2015

Πολιτική θύελλα για το «Grexit» που ζήτησαν ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε τροπολογία που κατέθεσαν τέσσερις ευρωβουλευτές της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την οικονομική στήριξη από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό του 2016 χωρών που πρόκειται να βγουν από την Ευρωζώνη.

Ανταπαντώντας στις επιθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η επίμαχη τροπολογία καταψηφίστηκε από τους ευρωβουλευτές του, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτο θέμα».
Την τροπολογία κατέθεσαν τέσσερις ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Πρόκειται για του κ.κ. Ferreira, Viegas, την κυρία Ζuber του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και τον ανεξάρτητος Ιρλανδός ευρωβουλευτής ενταγμένος στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL) κ. Flanagan.

Οι τέσσερις, με την τροπολογία υπ' αριθμόν 28 που κατέθεσαν στην Έκθεση Fernandes για τις κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό του 2016, ζητούν να προετοιμαστεί σε επίπεδο ευρωπαϊκού προϋπολογισμού το έδαφος για την αποχώρηση χωρών από την ευρωζώνη: «τάσσεται υπέρ της θέσπισης ενός προγράμματος στήριξης των χωρών των οποίων η συνέχιση της παραμονής στη ζώνη του ευρώ έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμη, και το οποίο να παρέχει τη δέουσα αντιστάθμιση για τις ζημίες που θα υποστούν από μια έξοδο κατόπιν διαπραγματεύσεων από τη ζώνη του ευρώ», αναφέρει το επίμαχο απόσπασμα.

ΝΔ: Πρωτοφανής τροπολογία
Με δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου της, Κώστα Καραγκούνη, η ΝΔ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσει άμεσα και να καταδικάσει την «πρωτοφανή τροπολογία» που κατέθεσαν οι τέσσερις ευρωβουλευτές της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Να μην αφήσει να πλανάται εκτός Ελλάδος η υποψία, ότι η παράταξη, την οποία εκπροσώπησε ο κ. Τσίπρας στις Ευρωεκλογές, προετοιμάζει το έδαφος για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» ανέφερε ο κ. Καραγκούνης.

ΠΑΣΟΚ: Πολλά τα ερωτηματικά στα οποία πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας
Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωασή του, κάνει λόγο για τροπολογία που γεννά πολλά ερωτηματικά στα οποία καλείται ν΄ απαντήσει ο κ. Τσίπρας.
«Η τροπολογία A8-0027/28 που κατέθεσαν ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (της οποίας υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν ο κ. Τσίπρας και στην ευρωομάδα της οποίας ανήκουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) για τη «θέσπιση ενός προγράμματος στήριξης των χωρών των οποίων η συνέχιση της παραμονής στη ζώνη του ευρώ έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμη», γεννά πολλά ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις των δήθεν σκληρών και αλλοπρόσαλλων διαπραγματεύσεων που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
«Η τροπολογία αυτή σε συνδυασμό με την αποκάλυψη του capital.gr ως προς την ύπαρξη «ειδικής ρήτρας για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2015 – 2016 μεταξύ των τραπεζοϋπαλλήλων και της διοίκησης της Royal Βank of Scotland» η οποία υπεγράφη στις 24/2/2015, εντείνει αυτά τα ερωτήματα», τονίζει το Κίνημα και αναρωτιέται: «Ποια είναι τελικά η πραγματική πεποίθηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ,πέρα από δηλώσεις και επιμέρους χειρισμούς; Ποιο είναι το αόρατο προς το παρόν "σχέδιο";».
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ ξαναθυμάται το Grexirt. Έκαστος εφ' ω ετάχθη
Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει ότι «η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, ενώ η ΝΔ ξαναθυμάται το Grexit, με αφορμή μια τροπολογία που καταψηφίστηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Έκαστος εφ' ω ετάχθη».
Παπαδημούλης: Παίζουν με ανύπαρκτο Grexit. Nτροπή!
Τη δική του απάντηση για θέμα έδωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης: «Η ΝΔ αξιοποιεί τροπολογία που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ κ η μεγάλη πλειοψηφία της Ευρωομάδας της Αριστεράς. Παίζουν με το ανύπαρκτο Grexit. Ντροπή!».
  [imerisia.gr]
 11/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin