Thursday, March 12, 2015

«Οχυρωμένη η ευρωζώνη σε περίπτωση grexit» (Ζισκάρ Ντ΄ Εστέν)

Την εκτίμηση ότι οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχουν πλέον «οχυρωθεί» απέναντι σε ένα ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδα από το ευρώ εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν.

Οπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Bloomberg «πλέον δεν υφίσταται φόβος μετάδοσης της κρίσης από ένα Grexit σε χώρες όπως η Ισπανία ή η Ιταλία».

Στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα ωφεληθεί από τυχόν έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, απάντησε ότι «μπορεί αυτό να συμβεί για τομείς όπως ο τουρισμός ή η βιομηχανία κατασκευής πλοίων».

«Το ερώτημα λοιπόν είναι αν η Ελλάδα μπορεί με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσει επιπλέον πλούτο για τους πολίτες της», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να έχει την ελευθερία να χρησιμοποιήσει ένα εθνικό νόμισμα, το οποίο θα μπορεί να υποτιμήσει με δική της θέληση». Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι οι διακυμάνσεις του ευρώ δεν σχετίζονται με την ελληνική κρίση.
  tovima.gr

12/3/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin