Sunday, March 8, 2015

S&P: Ξεπερνά τα $44 τρισεκατομμύρια το παγκόσμιο δημόσιο χρέος

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P) εκτιμά ότι 129 χώρες θα δανειστούν το 2015, ποσό 6,70 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω μακροπρόθεσμων δανείων, που είναι κατά 5,7% χαμηλότερο σε σύγκριση με το 2014, με το συνολικό παγκόσμιο χρέος να αγγίζει, σύμφωνα με τον οίκο, τα 44,3 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2015, από 43,64 τρισ. δολάρια πέρσι.

Σύμφωνα με έκθεση του S&P, οι Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) και η Ιαπωνία θα είναι μακράν οι χώρες που θα δανειστούν το μεγαλύτερο ποσό το 2015, το οποίο θα ανέλθει στο 31,8% (2,11 τρισ. δολάρια) και 24,2% (1,61 τρισ. δολάρια), αντίστοιχα, του συνολικού παγκόσμιου δανεισμού.


Ακολουθούν Κίνα, Ιταλία, Ινδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία, η κάθε μια από τις οποίες θα αντλήσει από τις αγορές πέραν των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2015, με το συνολικό ποσό που θα δανειστούν να αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 20% του παγκόσμιου δανεισμού.


Παρά το γεγονός ότι 4 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία) είναι μεταξύ των 10 μεγαλύτερων δανειζομένων, ο S&P αναμένει ότι τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα εκδώσουν συνολικά λιγότερο από το μισό χρέος που είναι πιθανόν να εκδώσουν φέτος οι ΗΠΑ, αγγίζοντας το 1,01 τρισ. δολάρια.


Σύμφωνα με την έκθεση του S&P, τα ποσά έχουν μετατραπεί σε δολάρια ΗΠΑ και ως εκ τούτου, αντανακλούν την ενίσχυση του δολαρίου έναντι πολλών σημαντικών νομισμάτων.
Πηγή: ΚΥΠΕ

  [riknews.com.cy]
8/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin