Tuesday, April 21, 2015

Μόνο με την άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιτρέπεται σε χώρες της ΕΕ να εξάγουν στην Ρωσία...

Μόνο με την άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιτρέπεται σε χώρες της ΕΕ να εξάγουν στην Ρωσία, δηλώνει η Κομισιόν «μπλοκάροντας» ουσιαστικά την επανέναρξη των ελληνικών εξαγωγών προς τη χώρα, μετά την εκφρασμένη πρόθεση Πούτιν – Τσίπρα.

Αυτό δήλωσε ερωτηθείς από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ για την πιθανότητα να συμβεί αυτό για την Ελλάδα ο προερχόμενος από τη Λιθουανία επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Ρωσία, Βιγκάουντας Ουσάτσκας.

Στην ουσία αυτό σημαίνει πως παρά τις προσπάθειες που έγιναν και κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο, ο δρόμος θα περάσει θέλει δεν θέλει η χώρα από την Κομισιόν.

«Τόσο η ρωσική πλευρά, όσο και οι χώρες της ΕΕ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εμπορικές σχέσεις αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρόμοια βήματα (σ.σ. χαλάρωσης) και τέτοιες αποφάσεις θα λαμβάνονται μόνο στη βάση των κοινών αποφάσεων», απάντησε ο κ. Ουσάτσκας .

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο οι απώλειες της Ελλάδας από το εμπάργκο «σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις έφθασαν τα 180 εκατ. ευρώ». Έπειτα από ελληνικό αίτημα η Ρωσία «ετοίμασε σειρά προτάσεων, που αφορούν μια εν δυνάμει χαλάρωση του εμπάργκο τροφίμων ως προς την Ελλάδα», σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάεφ.

  crashonline.gr
21/4/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin