Thursday, April 23, 2015

Εκτακτη σύσκεψη των δανειστών για το ελληνικό ζήτημα

Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται το βράδυ της Πέμπτης στη Ρίγα της Λετονίας με αντικείμενο την Ελλάδα, πριν την συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής.

Παρόντες σε αυτή είναι εκπρόσωποι της Κομισιόν, ο Πόουλ Τόμσεν ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλιγκ. Η κίνηση αυτή των δανειστών ενδεχομένως να κρύβει ραγδαίες εξελίξεις καθώς τις τελευταίες ώρες γίνονται απέλπιδες προσπάθειες την εξεύρεση λύσης στο παρά πέντε. Δεν είναι τυχαίες και οι συζητήσεις που έγιναν μεταξύ Αγκ. Μέρκελ και Αλ. Τσίπρα ο οποίος ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μέσα στον Απρίλιο.

Ωστόσο, τα αγκάθια είναι πολλά καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές επιμένουν σε θέματα που αποτελούν «κόκκινες» γραμμές για την ελληνική κυβέρνηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βάζουν ξανά στο τραπέζι αλλαγές στο ασφαλιστικό και το εργασιακό και απαιτούν να μη δοθεί η 13η σύνταξη που ήδη η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει.

  [imerisia.gr]
23/4/15
--
-

1 comment:

  1. Συνάντηση στη Ρίγα πριν από το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα...

    Συνάντηση με θέμα την Ελλάδα πραγματοποιείται στη Ρίγα της Λετονίας το βράδυ της Πέμπτης λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή, σύμφωνα με το Mega.

    Στη συνάντηση μετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν, ο επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ ο Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλιγκ.

    Tην ίδια ώρα, τις πληροφορίες σχολίασαν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τονίζοντας:

    «Εάν βρέθηκαν, καλώς βρέθηκαν, μήπως και αποφασίσουν μια κοινή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα. Διότι, βασικός λόγος καθυστέρησης της διαπραγμάτευσης είναι η απουσία κοινής γραμμής».
    huffingtonpost.gr
    23/4/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin