Saturday, April 4, 2015

Κύπρος: "Επιχειρήθηκε παρερμηνεία δήλωσης του Προέδρου" (περί προετοιμασίας για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη)

Πολύ σημαντική, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, την ανακοίνωση του προέδρου Αναστασιάδη για άρση όλων των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, από μεθαύριο Δευτέρα.

Μιλώντας στο "Πρωινό Δρομολόγιο", ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι 24 μήνες μετά το Μάρτιο του 2013, "είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην άρση όλων των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων". Πρόσθεσε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα βοηθήσει στην προσέλκυση επενδύσεων. 


Επισήμανε ότι από αυτή την εξέλιξη θα ενισχυθεί σημαντικά η αξιοπιστία της χώρας.
Αναφερόμενος στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η οικονομία δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις. "Η προσπάθεια", είπε, "είναι κοινή και θα πρέπει να συνεργαστούμε ώστε να έρθουν καλύτερες ημέρες στον τόπο".


Ως προς τον τρόπο που παρουσιάστηκε από τα μέσα ενημέρωσης, η δήλωση του προέδρου Αναστασιάδη περί προετοιμασίας για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι κάποιοι επιχείρησαν να παρερμηνεύσουν τη δήλωση του Προέδρου. 


Είπε ότι, για το λόγο αυτό, χθες υπήρξε επικοινωνία με το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. "Υπάρχει", πρόσθεσε, "συνεχής επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και δεν τίθεται θέμα παρερμηνειών από την Αθήνα".

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπέδειξε ότι χθες ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και επανέλαβε ότι η Λευκωσία στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.
 Παναγιώτης Γιωργαλλής
 Πηγή: ΤΡΙΤΟ ΡΙΚ

[riknews.com.cy]
4/4/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Έπειτα από τις χθεσινές αντιδράσεις για τη δήλωση του κ. Αναστασιάδη περί ενδεχόμενου Grexit ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, θέλησε να κατευνάσει τα πνεύματα εξηγώντας πως ήδη την Παρασκευή υπήρξε επικοινωνία με το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα...

    Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε σήμερα το πρωί πως παρερμηνεύτηκε η δήλωση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη αναφορικά με τις «ασκήσεις ασκήσεις επί χάρτου στο όποιο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

    «Υπάρχει συνεχής επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και δεν τίθεται θέμα παρερμηνειών από την Αθήνα», ανέφερε μιλώντας στο ΡΙΚ, τονίζοντας πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και επανέλαβε ότι η Λευκωσία στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης................http://www.crashonline.gr/λευκωσία-παρερμηνεύτηκε-η-δήλωση-ανα/
    4/4/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin