Wednesday, April 29, 2015

Προβληματισμός στην Άγκυρα για την Τριμερή

Προβληματισμός επικρατεί στην τουρκική πρωτεύουσα σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Λευκωσία. Η τουρκική πλευρά παρακολουθεί από κοντά τις επαφές των κυβερνήσεων της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει θέσει υπό το μικροσκόπιο του τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην κυπριακή πρωτεύουσα. Οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν στην εφημερίδα (kathimerini.com.cy) μας κάνουν λόγο για προβληματισμό στην τουρκική πλευρά, η οποία λαμβάνει νέες διαστάσεις.

«Πως γίνεται να πραγματοποιούν η Ελλάδα και η ε/κ πλευρά ένα τέτοιο βήμα, το οποίο αφορά τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία δίχως να λάβουν την άποψη της τ/κ ηγεσίας και της Άγκυρας», αναρωτιέται χαρακτηριστικά μια καλά πληροφορημένη πηγή.

Η πηγή μας πιστεύει ότι η νέα εξέλιξη, έρχεται να επισκιάσει την δυναμική, η οποία δημιουργείται με την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Στην Άγκυρα, τις επόμενες ώρες αναμένεται η ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Σήμερα, η τουρκική κυβέρνηση και οι Τούρκοι στρατηγοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, όπως λ.χ. την καταπολέμηση του Κινήματος Γκιουλέν και το Κουρδικό Ζήτημα. Στην σημερινή σύσκεψη αναφορά έγινε και στο Κυπριακό.

Μετά την λήψη της κρίσιμης συνεδρίασης στην Άγκυρα, αναμένεται ανακοινωθέν με ενδεχόμενη αναφορά και στο Κυπριακό. Επίσης, δεν πρέπει να αποκλείουμε νέα τοποθέτηση από την τουρκική πλευρά κατά τις επόμενες ώρες ή ημέρες. 

 Του Νίκου Στέλγια
 kathimerini.com.cy
29/4/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin