Thursday, April 9, 2015

Ευπρόσδεκτη μία συμφωνία πριν το Eurogroup στις 24 Απριλίου (Κομισιόν)

Βήματα προόδου στις εν εξελίξει συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών, διαπίστωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (ΕWG) τη Μεγάλη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά το επόμενο βήμα είναι το Eurogroup της Λετονίας στις 24 Απριλίου. 


Ωστόσο ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι θα ήταν «ευπρόσδεκτή» η επίτευξη συμφωνίας πριν από την ημερομηνία αυτή επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τους θεσμούς ως το τέλος Απριλίου, σύμφωνα με τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και σημειώνουμε πρόοδο βήμα-βήμα», πρόσθεσε. Την ίδια στιγμή αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Euro-working Group την Μεγάλη Τετάρτη δεν υπήρξε κανένα τελεσίγραφο προς την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι απομένουν πολλά που πρέπει να γίνουν σε τεχνικό επίπεδο και ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος για να ληφθεί απόφαση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ) 
  huffingtonpost.gr
9/4/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Οι δανειστές μας «πνίγουν» - Διορία 6 ημερών να αποφασίσουμε νέα μέτρα ...

    Bοήθεια εκ νέου ζήτησε η Αθήνα από την ευρωζώνη, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε αθέτηση πληρωμών με τους εταίρους της πάντως να ζητούν αναβαθμισμένη λίστα μεταρρυθμίσεων ώστε να απελευθερώσουν κεφάλαια, όπως δήλωσαν σήμερα στο Reuters αξιωματούχοι της ΕΕ.
    «Από την ελληνική πλευρά υπήρξε έντονη δήλωση ότι οι συνθήκες ρευστότητας στη χώρα είναι άσχημες και έκκληση για απελευθέρωση κάποιου είδους οικονομικής ενίσχυση πριν το Eurogroup της 24ης Απριλίου», είπε αξιωματούχος της ευρωζώνης αναφερόμενος στην συνάντηση τεχνοκρατών των δύο πλευρών στις Βρυξέλλες.
    «Αλλά κανείς δεν γνωρίζει πως αυτό θα μπορούσε να γίνει - δεν υπάρχει διάθεση για την παροχή βοήθειας πριν σημειωθεί πρόοδος στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", πρόσθεσε.
    Έλληνες αξιωματούχοι είπαν την περασμένη εβδομάδα στους εκπροσώπους των δανειστών ότι θα ήταν δύσκολο η Ελλάδα να αποπληρώσει δάνειο του ΔΝΤ, το οποίο όμως έγινε νωρίτερα σήμερα......infognomonpolitics.blogspot.gr
    9/4/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin