Wednesday, April 8, 2015

Τη Μ. Πέμπτη συνεχίζεται το EuroWorking Group - Βερολίνο: «Η Αθήνα να εναρμονίσει τη λίστα με τις απαιτήσεις των θεσμών»

«Τυπικώς δεν έχουμε κάποια νέα κατάσταση σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς για τη λίστα μεταρρυθμίσεων», δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.

Αναφερομενη στη συνεδρίαση του Euro Working Group, έκανε λόγο για «κανονική συνάντηση» με ευρεία ημερήσια διάταξη.

«Αυτές οι διαπραγματεύσεις (ενν. της Αθήνας με τους θεσμούς) βρίσκονται σε εξέλιξη. Εξακολουθούμε να περιμένουμε η Ελλάδα να εναρμονίσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων με τους τρεις θεσμούς», δήλωσε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την ίδια στιγμή, οι ευρωπαίοι εταίροι μας εξετάζουν «βήμα - βήμα», «μέτρο - μέτρο» και «θέμα - θέμα» τις προτάσεις της Ελλάδας στη συνεδρίαση του Εuroworking Group που ξεκίνησε στις πέντε το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, προκειμένου να «καθαρίσουν το τραπέζι» από τα σημεία συμφωνίας.

Στη συνέχεια η συζήτηση για την Ελλάδα θα περιστραφεί στα σημεία διαφωνίας με στόχο να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση.

Η συνεδρίαση του Εuroworking Group θα επαναληφθεί τη Μεγάλη Πέμπτη.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν ότι βάση της συζήτησης αποτελεί η λίστα των 26 σελίδων των μέτρων Βαρουφάκη. Κατά ορισμένες όμως ευρωπαικές πηγές η ελληνική πλευρά παρουσίασε και πρόσθετα συμπληρωματικά δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να έρθει πιό κοντά στις θέσεις των εταίρων και να διαμορφωθούν προυποθέσεις μερικής έστω συμφωνίας.

  • Κατά ορισμένες πληροφορίες η Ελλάδα ανέβασε κατά περίπου ένα δισ. ευρώ τον λογαριασμό της 26σελιδης έκθεσης Βαρουφάκη η οποία περιλάμβανε δημοσιονομικά μέτρα που η απόδοση τους μπορεί να φτάσει τα 6,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Αν και τα μέτρα δεν έγιναν, ακόμη, γνωστά το κλίμα που μεταδίδεται είναι ότι στην ελληνική πλευρά ασκείται πίεση στη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας καθώς, οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές πιέζουν την Ελλάδα να δεσμευτεί και για αλλαγές στο ασφαλιστικό και το ζήτημα των εξαιρέσεων του ΦΠΑ.

Την ελληνική πλευρά εκπροσωπεί ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης.

   [tanea.gr]
8/4/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Euroworking Group: Αφόρητες πιέσεις για ασφαλιστικό και ΦΠΑ - Νέα μέτρα 1 δισ. προτείνει η Αθήνα...

    Για τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης του Euro Working Group παραπέμπονται οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά για την επίτευξη συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει να εφαρμόσει η Αθήνα για την εκταμίευση των δόσεων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό ζήτημα εξετάστηκε διεξοδικά σήμερα, ενώ οι Βρυξέλλες άφηναν ανοικτό να υπάρξει μία πρόοδος των διαβουλεύσεων και οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και αργά το βράδυ. Στόχος είναι να φτάσει η οικονομική στήριξη το αργότερο έως το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου.

    Πηγές αναφέρουν ότι οι δανειστές εμφανίζονται αμετακίνητοι στις απαιτήσεις τους για το ασφαλιστικό και το ΦΠΑ.

    Από την πλευρά της Αθήνας, φέρεται να υπήρξε πρόταση για μέτρα επιπλέον 1 δισ. ευρώ, πέραν αυτών της 26σέλιδης έκθεσης Βαρουφάκη η οποία περιλάμβανε δημοσιονομικά μέτρα που η απόδοση τους μπορεί να φτάσει τα 6,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Δεν έχει ωστόσο επιβεβαιωθεί τι περιλαμβάνεται στο ποσό αυτό..................imerisia.gr
    8/4/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin