Thursday, April 16, 2015

Η Ελλάδα να βρει συντεταγμένη λύση στα οικονομικά (Jack Lew)


Τις πιέσεις προς την Αθήνα για επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές φαίνεται να εντείνει ο Λευκός Οίκος. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι «είναι προς το συμφέρον της διεθνούς και της αμερικανικής οικονομίας η Ελλάδα να βρει μια συντεταγμένη λύση στα οικονομικά της ζητήματα.» ...Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δήλωση δεν γίνεται νύξη για τους εταίρους παρά μόνον για τη χώρα μας.

«Η διεθνής οικονομία και σίγουρα η αμερικανική οικονομία θα επωφεληθούν από μια ήρεμη επίλυση των προκλήσεων αυτών, και έχουμε κάνει πολλά βήματα για να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε και να καλλιεργήσουμε ένα τέτοιο είδος επίλυσης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Πρόκειται για νέα παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης, στον απόηχο και των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου λίγες ώρες πρωτύτερα.

Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε μεγάλη «κακουχία» και οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας, προειδοποίησε ο Aμερικανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Βloomberg. 

  • Τόνισε ωστόσο πως οι κίνδυνοι ενός Grexit για την παγκόσμια οικονομία δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν, παρά το γεγονός ότι ο «κίνδυνος εξάπλωσης» της κρίσης σήμερα είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με το 2012.
O Tζακ Λιου πρόκειται να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη την Παρασκευή.
  ΠΗΓΗ: skai.gr
[kathimerini.com.cy]
16/4/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin