Thursday, April 2, 2015

Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι ελληνικές απαιτήσεις (Jose Manuel Barroso)

Εντελώς μη ρεαλιστικές χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τις προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε η κυβέρνηση στους ψηφοφόρους και τις οποίες τώρα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει.


Ο Μπαρόζο, που άφησε το τιμόνι της Επιτροπής τον περασμένο Οκτώβριο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την πρωθυπουργία Τσίπρα στερίεται εμπειρίας και ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τις υπόλοιπες χώρες.

Στη συνέντευξή του στο BBC, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, σημείωσε ότι υπάρχουν φτωχότερες χώρες που δάνεισαν χρήματα στην Ελλάδα και οι οποίες δεν μπορούν να στηρίξουν την ιδέα ενός κουρέματος ελληνικού χρέους.

Κάλεσε επίσης την Ελλάδα να αναλάβει την ευθύνη για την κακή οικονομική της κατάσταση και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που είναι το σημαντικότερο ζήτημα για τη χώρα.

«Δεν ήταν μόνο η Γερμανία ή κάποιο άλλο μέλος της ΕΕ που δημιούργησε τα προβλήματα στην Ελλάδα. Τα προβλήματά της είναι διαρθρωτικά: χαμηλή παραγωγικότητα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε ο Μπαρόζο.

Χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία επέστρεψαν από το χείλος του γκρεμού και ο κ.Μπαρόζο κάλεσε την Ελλάδα να κάνει το ίδιο: «Δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την Ελλάδα να επιτύχει, αλλά οι κακές πολιτικές έχουν προκαλέσει ένα σωρό προβλήματα στη χώρα».

Παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης, ο Μπαρόζο ανέφερε ότι μία αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη παραμένει μία πιθανότητα. Υπογράμμισε ότι θα ήταν «αρνητικό», αλλά πιστεύει ότι θα ήταν λιγότερο επιζήμια τώρα, επειδή οι οικονομικές αγορές έχουν ανακτήσει την αυτοπεποίθησή τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
«Παρόλα αυτά ένα Grexit θα έθετε υπό αμφισβήτηση την ιδέα της νομισματικής ένωσης. Σπάει ένα ταμπού και δημιουργεί ένα "προηγούμενο"», σημείωσε.
 [ ethnos.gr]
2/4/15
------------------
  • Greece made unrealistic promises says Barroso...
The Greek government made “completely unrealistic promises” to voters that it cannot now fulfil, the former European Commission president has said.
Jose Manuel Barroso, who left the key post last October, said that Alexis Tsipras’s Syriza-led administration lacked experience.
Greece’s demands were “completely unacceptable to other countries”, he told the BBC’s Business Live programme.
“It is not helpful if Greece attacks countries that are trying to help it.”.............http://www.parikiaki.com/2015/04/greece-made-unrealistic-promises-says-barroso/
2/4/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin