Saturday, May 30, 2015

Το σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Tην αγορά ομολόγων του ελληνικού δημόσιου ύψους 27 δις που κατέχει η ΕΚΤ - και μέρους των ομολόγων του ΔΝΤ από τον ΕSM - σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, προτείνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης για την έξοδο στις χρηματαγορές, με συνέντευξή του, σήμερα, Σάββατο στην Αυγή.

Σύμφωνα με τον υπουργό, απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το σχέδιο, είναι να αναδιαρθρωθεί το χρέος, ώστε μετά το 2021 να μην τριπλασιαστούν οι ανάγκες πληρωμών.

Στα σενάρια που θέλουν τον ίδιο να παραιτείται, ο κ. Βαρουφάκης απαντά ότι «Κανείς μας δεν πρόκειται να ρίξει την ασπίδα πριν δικαιώσουμε όλοι μαζί τους πολίτες», ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα καταψήφισης της συμφωνίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καθότι, όπως τονίζει, «δεν θα καταθέσουμε στη Βουλή συμφωνία που διίσταται από τις αρχές μας»

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις Γιουνκέρ, σημειώνει ότι ο κ. Γιούνκερ δεν βοηθά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης σχολιάζοντας σκωπτικά ότι έχει δίκιο «αν το νόημα είναι η υποταγή σε μνημονιακές λογικές» και αποσαφηνίζει ότι δεν μπορούν να βρεθούν έσοδα ύψους 1,8 δισ. από τον ΦΠΑ, όπως υποστηρίζει ο κ. Γιούνκερ.

Στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι πρόκειτια να μειωθεί σταδιακά με ισοδύναμους φόρους από τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

 ΠΗΓΗ: skai.gr
kathimerini.com.cy
30/5/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin