Monday, May 11, 2015

Αθήνα προς Σκόπια: Μην ψάχνετε αποδιοπομπαίους τράγους

Να μην ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους, κατηγορώντας άλλους για το αδιέξοδο της ευρωατλαντικής προοπτικής της, την οποία η Ελλάδα στηρίζει, κάλεσε την ηγεσία των Σκοπίων ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

«Δυστυχώς, η αναζωπύρωση της έντασης στην ΠΓΔΜ επιβεβαιώνει αυτό που επανειλημμένως έχουμε πει, ότι δηλαδή στη γειτονική μας χώρα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του κράτους δικαίου, στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην εφαρμογή της διεθνοτικής συμφωνίας της Αχρίδας, στο σεβασμό της αρχής της καλής γειτονίας και στο έλλειμμα δημοκρατίας της χώρας» δήλωσε ο κ. Κούτρας και κάλεσε την ηγεσία των Σκοπίων να στραφεί στη θεραπεία αυτών των ζητημάτων, επιδεικνύοντας πνεύμα αυτοκριτικής και συναίνεσης.

Τέλος, αναφερόμενος στις αιματηρές συγκρούσεις στο Κουμάνοβο, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε να αποδειχθεί ένα μεμονωμένο φαινόμενο και να πρυτανεύσoυν η αυτοσυγκράτηση, η λογική και ο διάλογος.
Κώστας Ράπτης
Πηγή:www.capital.gr

11/5/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin