Friday, May 15, 2015

Τελεσίγραφο Σόιμπλε στον Βαρουφάκη: Ο χρόνος τελειώνει

Τα όσα συζήτησαν Σόιμπλε και Βαρουφάκης λίγο πριν το Eurogroup της Δευτέρα αποκαλύπτει αύριο σύμφωνα με γερμανικά πρακτορεία το περιοδικό Der Spiegel. Σύμφωνα με το γερμανικό έντυπο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε στον Έλληνα ομόλογό του: "Ο χρόνος σας τελειώνει. Η χώρα σας πρέπει να αρχίσει επιτέλους να διαπραγματεύεται".


Την ίδια στιγμή η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, Φρεντερίκε φον Τίσενχάουζ απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του MEGA στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλου, σχετικά με το θέμα της μετακύλισης των πληρωμών της Ελλάδας προς την ΕΚΤ είπε:

"Η Ελλάδα, με την συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία επαναβεβαιώθηκε και αυτή την εβδομάδα, δεσμεύθηκε και για την πληρωμή των υποχρεώσεών της έναντι των πιστωτών της, όπως έχει συμφωνηθεί"
  [ethnos.gr]
15/5/15
--
-

2 comments:

  1. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απέρριψε τη σκέψη που εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης περί ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων που διακρατεί η ΕΚΤ. Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο...

    Στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Παρασκευής η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν ρωτήθηκε αναφορικά με τον προβληματισμό του Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα που βρίσκονται στην κατοχή της ΕΚΤ.

    Σε συνέδριο του περιοδικού Economist ο υπουργός Οικονομικών διατύπωσε την σκέψη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι πλέον βιώσιμο και ότι θα πρέπει να ξανασχεδιαστεί μεταθέτοντας την πληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων αξίας 27 δις που διακρατεί η ΕΚΤ προτείνοντας μάλιστα στο ελληνικό κοινοβούλιο μία σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM, στο πλαίσιο της οποίας τα ομόλογα θα αγοράζονται από την ΕΚΤ και θα ανταλλάσσονται με ομόλογα εις το διηνεκές.

    Εκφράζοντας την άποψη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η κ. φον Τιζενχάουζεν, από την πλευρά της διευκρίνισε ότι το ζήτημα αυτό αφορά την ΕΚΤ και την Ελλάδα και για αυτό δεν πρόκειται να το σχολιάσει. Στη συνέχεια υπενθύμισε όμως τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί στις 20 Φεβρουαρίου στο Eurogroup και η ισχύ της οποίας επαναβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση του ίδιου οργάνου στις αρχές αυτής της εβδομάδας. Σύμφωνα με την εν λόγω συμφωνία η Ελλάδα δεσμεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι όλων των δανειστών της. Αναφορικά με την ΕΚΤ η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών παρέπεμψε σε δηλώσεις της ίδιας της τράπεζας.......crashonline.gr
    15/5/15

    ReplyDelete
  2. To ΥΠΟΙΚ διαψεύδει τη συνομιλία Βαρουφάκη – Σόιμπλε...

    Ψευδή χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα για το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, πριν την συνεδρίαση του Eurogroup.

    Όπως επισημαίνει το υπουργείο, οι κ. κ. Βαρουφάκης και Σόιμπλε είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση και συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

    Σημειώνεται ότι δημοσίευμα της σαββατιάτικης έκδοσης του περιοδικού Spiegel κάνει λόγο για τελεσίγραφο του κ. Σόιμπλε, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με το έντυπο, να είπε στον κ. Βαρουφάκη ότι ο χρόνο της Ελλάδας τελειώνει και ότι η χώρα πρέπει να αρχίσει να διαπραγματεύεται.
    crashonline.gr
    16/5/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin