Wednesday, May 13, 2015

«Χρυσάφι» Πληρώνει το Brussels Group ο Έλληνας Φορολογούμενος

Περίπου 2 εκατ. ευρώ αναμένεται να κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο η «αερογέφυρα» που έχει στηθεί μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών για την μεταφορά και διαμονή στις Βρυξέλλες των στελεχών που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση μεταξύ δανειστές στα πλαίσια της Ομάδος των Βρυξελλών (Brussels Group).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Energia. gr, στις διαπραγματεύσεις με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ εμπλέκονται περίπου 60 άτομα από την ελληνική πλευρά, πρωθυπουργικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες των κκ. Γ. Δραγασάκη, Ευκλ. Τσακαλώτου, Γ. Βαρουφάκη, Δ. Στρατούλη, Γ. Κατρούγκαλου και άλλων υπουργών, αλλά και υπηρεσιακά στελέχη υπουργείων και φορέων (ΤΑΙΠΕΔ, ΟΑΕΔ, κα.).

Από τα 60 άτομα της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας τα 15 ευρίσκονται σχεδόν μονίμως στις Βρυξέλλες από τις 27 Απριλίου και τα υπόλοιπα πηγαινοέρχονται. Έχει υπολογισθεί αρμοδίως ότι η μετάβαση στις Βρυξέλλες και η τριήμερη παραμονή εκεί κοστίζει περίπου 1.200 ευρώ για ένα από υπάλληλο υπουργείου.

Στο κόστος αυτό περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο 650 ευρώ , το κόστος διαμονής, περίπου 165 ευρώ ανά βραδιά, και η ημερήσια αποζημίωση ύψους 140 ευρώ. Για τους μετακλητούς υπαλλήλους που λαμβάνουν μεγαλύτερες ημερήσιες αποζημιώσεις το κόστος είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Εάν οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group συνεχισθούν έως τις 30 Μαΐου και το κόστος των 72.000 ευρώ (1.200 ευρώ επί 60 άτομα) παραμείνει αμετάβλητο ο Έλληνας φορολογούμενος θα έχει επιβαρυνθεί συνολικά με πάνω από 2 εκατ. ευρώ.

 energia.gr
13/5/15
--

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin