Saturday, May 2, 2015

Nέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές

Νέα εμπλοκή σημειώθηκε σήμερα, Σάββατο, στο Brussels Group, κατά τις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εταίρων και δανειστών μας.

Όπως μετέδωσε το Mega, η εμπλοκή αφορά στις ομαδικές απολύσεις, ενώ οι δανειστές ζητούν, επίσης, να μη νομοθετήσει για τις συλλογικές συμβάσεις.

Στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τουλάχιστον 25 άτομα ανταλλάσσει συνεχώς στοιχεία και προτάσεις με τους τεχνοκράτες των θεσμών, προκειμένου να βρεθεί λύση στα περισσότερα ζητήματα «αγκάθια».

Πληροφορίες ήθελαν την ελληνική πλευρά να ετοιμάζει αίτημα για έκτακτο Eurogroup την Δευτέρα, κάτι που ωστόσο φαίνεται ως ένα απομακρυσμένο ενδεχόμενο, καθώς ο πρόεδρος της ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκινά περιοδεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με θέμα και την Ελλάδα.

Ο ίδιος πάντως χθες για πρώτη φορά μίλησε για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες έχουν εντατικοποιηθεί, αλλά πρόσθεσε ότι είναι ακόμη «πολύ νωρίς» να μιλήσουμε για «σημείο καμπής» που θα αλλάξει το κλίμα.

«Εργάζονται σκληρά αυτή τη στιγμή και αυτό ακριβώς είναι που έχουμε κερδίσει» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη, για την πορεία των διαβουλεύσεων.

  [ethnos.gr]
2/5/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin