Wednesday, June 24, 2015

57 βουλευτές της ΝΔ ζητούν διακομματική για τη Θράκη

Με την υπογραφή, συμβολική κίνηση που γίνεται πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, «σφραγίστηκε» η πρωτοβουλία για τη Θράκη που ανέλαβε ο βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,  Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιστολή που συνυπογράφεται από 57 βουλευτές και πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας εκ νέου τη σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής με θέμα την εκπόνηση ενός «Ολοκληρωμένου σχεδίου για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης».

Την εν λόγω επιστολή υπογράφει τελευταίος και ο κ. Καραμανλής που στηρίζει τη συγκεκριμένη προσπάθεια με την οποία καλείται ο πολιτικός κόσμος να απαντήσει σε κρίσιμα διλήμματα για το μέλλον του Ελληνισμού στην ακριτική Θράκη.

Αναλυτικά στην επιστολή επισημαίνεται:

Στη Θράκη οικοδομήσαμε τις τελευταίες δεκαετίες όλοι μαζί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, με πολύ κόπο και επίμονη προσπάθεια μια πρότυπη Ανοιχτή Κοινωνία που αποτελεί τον καθρέφτη της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας στα θέματα έμπρακτου σεβασμού των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.

Επιτύχαμε με τη διαχρονική και διακομματική βοήθεια της Πολιτείας να μετατρέψουμε τα «προβλήματα» του παρελθόντος σε πλεονεκτήματα του μέλλοντος και τις μειονότητες σε «γέφυρα» φιλίας με γειτονικούς λαούς και συνεργασίας με γειτονικές αγορές.

Η πρόσφατη οικονομική κρίση όμως δεν άφησε ανεπηρέαστη και την ευαίσθητη αυτή περιοχή της ακριτικής Ελλάδας. Οι επιπτώσεις της, συνδυασμένες τα τελευταία χρόνια με παραλείψεις, λάθος πολιτικές αποφάσεις και διοικητικές αστοχίες, φέρνουν τη θρακιώτικη κοινωνία ενώπιων ενός νέου αδιεξόδου.

Η εκτίναξη της ανεργίας κυρίως των νέων ανθρώπων οδηγεί στη μετανάστευση, με συνέπεια τη δημογραφική απογύμνωση της περιοχής, την ανατροπή της δημογραφικής ισορροπίας μεταξύ των σύνοικων στοιχείων και τη στρέβλωση ακόμα και της δίκαιης και ισόρροπης εκπροσώπησης της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, αυτοδιοικητικό και κοινοβουλευτικό.

Όλα αυτά αναζωπυρώνουν επικίνδυνους ντόπιους ή ξενοκίνητους εθνικισμούς, διευκολύνουν τη χειραγώγηση της μειονοτικής ψήφου, επαναφέρουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων και επιστρέφουν τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω.

Το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω και γεννά σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον, που δεν επιτρέπουν σε κανέναν από εμάς να το προσπεράσουμε αδιάφορα.

Για τους λόγους αυτούς και μεταφέροντας την άποψη και της θρακιώτικης κοινωνίας, κυρία Πρόεδρε, σας ζητούμε την επανασύσταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, όπως έγινε το 1990, με στόχο την εκπόνηση ενός «Ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης».

Στην επιτροπή αυτή μπορούν να συνεισφέρουν όλοι οι βουλευτές της περιοχής, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι. Το Σχέδιο Δράσης αυτό, θα αποτελέσει τη βάση για την ενεργοποίηση κάθε απαραίτητου κρατικού μηχανισμού ή ιδιωτικού φορέα που υπό την επίβλεψη μιας Διϋπουργικής Επιτροπής θα πετύχει γρήγορα, μετρήσιμα και ορατά αποτελέσματα.
Πηγή: tovima.gr

 [crashonline.gr]
24/6/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin