Tuesday, June 23, 2015

Κανείς στη σύνταξη πριν τα 62

Ο «κύβος ερρίφθη» για την κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, από τον Ιανουάριο του 2016.
Σύμφωνα με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εκπροσώπους των πιστωτών, από το επόμενο έτος θα αυξάνεται σταδιακά κατά έξι μήνες ανά έτος, η ηλικία εξόδου προς τη σύνταξη για τουλάχιστον 200.000 ασφαλισμένους, από τους συνολικά 280.000 που σήμερα καλύπτονται από ειδικές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, οι οποίες επιτρέπουν την πρόωρη συνταξιοδότηση πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικής ασφάλισης κ. Δημήτρης Στρατούλης, επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση θα διασφαλισθούν τα ώριμα και θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα περίπου 80.000 ασφαλισμένων οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να βγουν στη σύνταξη.

Μάλιστα, ο γ.γ. Κοινωνικής ασφάλισης κ. Γιώργος Ρωμανιάς, ανέφερε ότι στο κείμενο που επέδωσε ο κ. Γιούνκερ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για την διασφάλιση των θεμελιωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Μέχρι τώρα όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι δεν θα θιγούν όσοι έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα όπως εργαζόμενοι στα βαρέα, μητέρες ανηλίκων και άτομα με αναπηρία. 


Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται κυρίως ασφαλισμένοι πριν το 1993 οι οποίοι σήμερα μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία όσοι πρωτοασφαλίστηκαν μετά την 1-1-1993 μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με πρόωρη σύνταξη στα 62 έτη και με πλήρη στα 67 έτη.
ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

  [agelioforos.gr]
23/6/15
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin