Thursday, June 25, 2015

Δεν υπάρχει αξιοσημείωτη πρόοδος με την Ελλάδα (Angela Merkel)

Το θέμα της ελληνικής κρίσης χειρίζονται οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και όχι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, υπογράμμισε η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της προσερχόμενη στη Σύνοδο.
 
Η Μέρκελ τόνισε ότι δεν έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος με την Ελλάδα και ότι η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει με τους θεσμούς.

Επεσήμανε ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν θα αναμιχθεί στο ελληνικό ζήτημα και ότι θα συζητηθεί το πολύ σημαντικό θέμα της μετανάστευσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο, δήλωσε ότι «μία συμφωνία με την Ελλάδα είναι πιθανή και απαραίτητη. 


Αλλά βρίσκεται στα χέρια των διαπραγματευτών η πραγματοποίησή της.
 [ethnos.gr]
25/6/15
-

4 comments:

  1. Διεκόπη η συνεδρίαση του Eurogroup - Ζητούν νέα πρόταση από την Ελλάδα...

    Διακόπηκε μετά από 2,5 ώρες η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εταίροι αναμένουν νέα πρόταση από την Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει νέα συνεδρίαση.....imerisia.gr

    ReplyDelete
  2. Διεκόπη η συνεδρίαση του Eurogroup με Ευρωπαίο αξιωματούχο να δηλώνει, σύμφωνα με το Bloomberg ότι θα συγκληθεί εκ νέου όταν η Ελλάδα προσέλθει με "καλύτερες προτάσεις". Το πρακτορείο, επικαλούμενο και πάλι Ευρωπαίο αξιωματούχο, μεταδίδει παράλληλα ότι "δεν είναι ορατή μια συμφωνία"...

    Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα πρόκειται για ένα μικρό διάλειμμα με ενδεχόμενο να ξεκινήσει ξανά σύντομα.

    Μετά την 2,5 ωρών συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους θεσμούς έγινε γνωστό ότι οι δυο πλευρές προσέρχονταν στη σύνοδο του Eurogroup με διαφορετικές προτάσεις.

    ReplyDelete
  3. Η Ισπανία θα δείξει ευελιξία αλλά η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, υποστήριξε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι πριν από την Σύνοδο Κορυφής...

    «H έλλειψη συμφωνίας πλήττει περισσότερο την Ελλάδα. Η Ισπανία θα είναι ευέλικτη, αλλά η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αν όλοι κάνουν ότι θέλουν αυτοί, τα πράγματα δεν μπορούν να δουλέψουν» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο Ισπανός πρωθυπουργός.

    «Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει βήματα στην σωστή κατεύθυνση, αλλά όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να φτάσουμε σε συμφωνία, είναι καλύτερο για τους Έλληνες πολίτες, για την Ελλάδα και για την υπόλοιπη Ένωση» πρόσθεσε.
    zougla.gr

    ReplyDelete
  4. Συγκρατημένα αισιόδοξοι Γιούνκερ και Σουλτς για τη συμφωνία...

    Συνέντευξη Τύπου εν όψει της Συνόδου Κορυφής έδωσαν οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου και το θέμα της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί.

    Ο Μάρτιν Σουλτς εξήρε τις προσπάθειες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας. Συγκρατημένος και ο πρόεδρος της Κομισιόν.
    agelioforos.gr

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin