Tuesday, June 2, 2015

Οι ΗΠΑ πιέζουν για συμφωνία: Οι επιπτώσεις από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι υπολογίσιμες

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε ξανά «όλα τα μέρη να συνεχίσουν να κάνουν τη σημαντική δουλειά που χρειάζεται για να προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους όσο το δυνατόν συντομότερο.

“Ετσι θα αποτρέψουν κάποια αβεβαιότητα και αστάθεια από το να εισέλθει στις διεθνείς αγορές».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ υπογράμμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού «μίλησε για το θέμα την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο του G7 στη Δρέσδη, όπου όπως είπε προέτρεψε ξανά όλα τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να φτάσουν σε συμφωνία γρήγορα».

Σύμφωνα με τον κ. Ερνεστ, όσο ήταν στη Δρέσδη ο κ. Λιού «μίλησε επίσης με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επικοινωνεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων της και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι επιπτώσεις για τις ΗΠΑ από μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι εύκολα υπολογίσιμες. «Λειτουργούμε σίγουρα», σημείωσε, «σε μία διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία, και τυπικά η αστάθεια σε ένα μέρος της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζει τις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντικές επιπτώσεις θα έχει, αλλά φαίνεται να είναι ένα αναίτιο βάρος, γι” αυτό και ο Λιου έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο».

 crashonline.gr
2/6/15
--
-

2 comments:

  1. Παρέμβαση Λευκού Οίκου για την Ελλάδα: «Κάνουμε Σημαντική Δουλειά στο Παρασκήνιο»...

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου «έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο» προκειμένου να αποτρέψει την αναίτια αστάθεια που θα προκαλούσε μία χρεοκοπία της Ελλάδας για την παγκόσμια οικονομία». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωνε ότι η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ συναντάται το βράδυ της Κυριακής στο Βερολίνο με την γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ για το ζήτημα της Ελλάδας.

    Ο κ. Ερνεστ τόνισε ότι είναι πεποίθηση των ΗΠΑ ότι η Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι εταίροι της και το ΔΝΤ «θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τη σημαντική δουλειά που χρειάζεται για να προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορες τους όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να προσπαθήσουν να αποτρέψουν κάποια αστάθεια από το να εισέλθει στις διεθνείς αγορές».

    Ερωτώμενος για τις επιπτώσεις μία πιθανής ελληνικής χρεοκοπίας για τις ΗΠΑ και αν η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για να προστατέψει το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών για τις λεπτομέρειες. Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι ο κ. Λου μίλησε για το θέμα την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο του G7 στη Δρέσδη, όπου όπως είπε «προέτρεψε ξανά όλα τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να φτάσουν σε συμφωνία γρήγορα». Οπως πρόσθεσε ο κ. Ερνεστ, όσο ήταν εκεί ο αμερικανός υπουργός «μίλησε επίσης με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επικοινωνεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων της και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

    Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι επιπτώσεις από μία χρεοκοπία της Ελλάδας στις ΗΠΑ δεν είναι εύκολα υπολογίσιμες. Οπως είπε ερωτώμενος σχετικά, «λειτουργούμε σίγουρα σε μία διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία και τυπικά η αστάθεια σε ένα μέρος της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζει τις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντικές επιπτώσεις θα έχει στις ΗΠΑ, αλλά φαίνεται να είναι ένα αναίτιο ρίσκο, γι' αυτό και ο Λου έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο»...............kathimerini.gr.............energia.gr
    2/6/15

    ReplyDelete
  2. Greek PM Tsipras has 'realistic' debt deal proposal...

    Greek Prime Minister Alexis Tsipras says he has issued a "a realistic proposal" to its international creditors in an attempt to secure a deal over its debts.

    "We have submitted a realistic plan for Greece to exit the crisis," he said.

    Mr Tspiras said the plan included "concessions that will be difficult".

    His statement follows talks in Berlin attended by the heads of both the International Monetary Fund and the European Central Bank.

    International Monetary Fund chief Christine Lagarde and ECB president Mario Draghi presence at the meeting between German Chancellor Angela Merkel and France's Francois Hollande underlines the seriousness of the talks.

    Reports suggest the meeting was aimed at coming up with a "final proposal" to issue to Athens.....BBC

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin