Thursday, June 25, 2015

Αβέβαιο το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων

Οι χαμηλές προσδοκίες για το χθεσινό Eurogroup και την πρόοδο των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους της επιβεβαιώθηκαν τελικά, έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις.

Έπειτα από την κατάθεση εκ μέρους των εταίρων της νέας πρότασης τους, η οποία απορρίφθηκε λίγο μετά από την ελληνική πλευρά, οι διαπραγματεύσεις διεξήθχησαν σε τεντωμένο σκοινί.

Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές δεν προχώρησαν τόσο ώστε να υπάρξει συμφωνία χθες Τετάρτη εξέφρασε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως έγινε γνωστό, η αντιπρόταση των θεσμών προς την ελληνική πλευρά προβλέπει μεταξύ άλλων κατάργηση/ αντικατάσταση του ΕΚΑΣ έως τον Δεκέμβριο του 2017.

Ακόμη, αφαιρούνται οι φοροαπαλλαγές για τους κατοίκους των νησιών (που θα αποζημιώσουν την αύξηση του ΦΠΑ).


Η Κριστίν Λαγκάρντ δε θέλει Grexit

Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο σε δεσμεύσεις για αύξησεις φόρων ανέφερε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και υπογράμμισε σε συνέντευξή της σε γαλλικό περιοδικό ότι δεν επιθυμεί Grexit.

Η ίδια σημείωσε ότι δεν επιθυμεί Grexit και εκτίμησε πως «δεν πιστεύω ότι η Ευρωζώνη θα διαλυθεί. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο (σ.σ. Grexit), θα βρισκόμασταν σε άγνωστα εδάφη και αυτό θα σήμαινε κινδύνους», πρόσθεσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία ανέφερε επίσης πως είναι διαθέσιμη για μια δεύτερη θητεία επικεφαλής του θεσμού.

Η ανάκαμψη της Ελλάδα θα απαιτήσει μεταρρυθμίσεις αλλά και βήματα των ευρωπαίων δανειστών για εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, δήλωσε η κ. Λαγκάρντ.

Παράλληλα ζήτησε η Ελλάδα να παρουσιάσει «αξιόπιστες» μεταρρυθμίσεις.

«Δεν μπορείς να στηρίξεις το πρόγραμμα μόνο σε υποσχέσεις για καλύτερη είσπραξη φόρων, όπως έχουμε ακούσει κατά το παρελθόν τα τελευταία πέντε χρόνια, με πολύ λίγα αποτελέσματα» πρόσθεσε.

 [elzoni.gr]
25/6/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin