Friday, June 26, 2015

Προειδοποιήσεις ΝΑΤΟ για νέες συγκρούσεις στην Ουκρανία

Για τον κίνδυνο να επαναληφθούν οι σκληρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, θέτοντας στο στόχαστρο τη Ρωσία.

«Η Ρωσία συνεχίζει να στηρίζει τους αυτονομιστές εκπαιδεύοντάς τους, παρέχοντάς τους όπλα και στρατιώτες. Εχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό δυνάμεων στα σύνορά της με την Ουκρανία», σημείωσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

«Οι καλύτερες ευκαιρίες για την επίτευξη ειρήνης υπάρχουν στην πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, η οποία επέτρεψε την εφαρμογή εκεχειρίας τον Φεβρουάριο», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης των 28 υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ με τον ουκρανό ομόλογό τους Στέπαν Πόλτορακ στις Βρυξέλλες. «Καλώ όλες τις πλευρές να το πράξουν και η Ρωσία έχει ιδιαίτερη ευθύνη ως προς αυτό», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΝΑΤΟ έρχονται μετά την αμερικανική δέσμευση για στρατιωτική ενίσχυση στις χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Με την ίδια πάντα λογική, της απάντησης στη ρωσική απειλή, ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Αστον Κάρτερ υπογράμμισε την Τρίτη από το Ταλίν της Εσθονίας ότι τα αμερικανικά σχέδια περί προσωρινής ανάπτυξης βαρέων όπλων στις χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης στοχεύουν στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας των συμμάχων.

 elzoni.gr
26/6/15
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin