Tuesday, June 30, 2015

Δραγασάκης: Θέλουμε συμφωνία - Στείλαμε νέα πρόταση έξι σημείων - Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος

Στην αποκάλυψη ότι η ελληνική πλευρά απέστειλε απόψε το βράδυ νέα πρόταση έξι σημείων προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί το δημοψήφισμα.

Στην πρόταση αυτή «περιορίζουμε τα σημεία της διαφωνίας» τόνισε και πρόσθεσε ότι αναφέρονται στην επιστολή θέματα εργασιακά και οι συντάξεις. «Η εν λόγω επιστολή θα τεθεί στο τραπέζι εκ νέου το πρωί της Τετάρτης» είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Αν ήμασταν στην αρχή της κρίσης θα μπορούσαμε ας πούμε να δεχτούμε την πρόταση. Όμως είμαστε στο 6ο έτος λιτότητας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε μειώσεις μισθών» είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα που προτείνει η ελληνική πλευρά τόνισε πως «θέλουμε ένα πρόγραμμα που να επιτρέψει να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και να προχωρήσουμε σε μια αναπτυξιακή λογική».

Ξεκαθάρισε δε, πως η Ελλάδα επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας. «Υπάρχουν χρηματοδοτικές ανάγκες, υπάρχει το χρέος. Θα θέλαμε μια πιο ριζική αντιμετώπιση του προγράμματος. Εδώ που είμαστε όμως χρειαζόμαστε χρηματοδότηση» είπε ο κ. Δραγασάκης.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως «είπα στον κ. Γιούνκερ να κάνουμε μια εκτίμηση για την δική τους πρόταση και την δική μας».

Μιλώντας για την προσωπική του θέση έναντι των διαπραγματεύσεων ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «είμαι υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης συμφωνίας» ενώ παράλληλα έκανε λόγο για σκοπιμότητα σχετικά με όσους κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι δεν επιθυμεί τη συμφωνία.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο κ. Δραγασάκης έκανε μία αναδρομή στην εξέλιξη των συνομιλιών Ελλάδας-πιστωτών: «Μου έλεγε ο Ντράγκι αν πάρετε την συμφωνία θα αρέσει στις αγορές. Θα είναι καλό το κλίμα. Του έλεγα για πόσες εβδομάδες; Αρχίσαμε μιλώντας για μια συμφωνία γέφυρα. Μετά με δική τους πρωτοβουλία περάσαμε σε μια συμφωνία συνολική. Ούτε αυτό απέδωσε… Πάμε σε νέο σχέδιο, νέο πρόγραμμα».

Τέλος κατήγγειλε δυνάμεις, οι οποίες «μπορεί να έχουν σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν διπλό νόμισμα με μνημόνιο ή χρεοκοπία της Ελλάδας εντός ευρώ».

   [zougla.gr]
30/6/15
-

3 comments:

  1. Η Ελλάδα δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να αναστείλει το δημοψήφισμα εάν ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, υπάρξει κάποια πρόταση και συμφωνία πάνω σε προαπαιτούμενα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Γιόζεφ Μούσκατ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του.....

    «Είναι έτοιμη να αναστείλουν το δημοψήφισμά ή να ζητήσουν από τους πολίτες να ψηφίσουν "ναι" αντί για "όχι", εάν υπάρξει ένα πακέτο στο τραπέζι με το οποίο θα μπορούσαν να συμφωνήσουν» είπε ο πρωθυπουργός της Μάλτας.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πρόταση αυτή εκ μέρους της Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελεί σημαντική εξέλιξη ή απλά κίνηση τακτικής, προκειμένου να κερδίσει χρόνο η Ελλάδα.

    Αλλά και σύμφωνα με το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση είπε στο Eurogroup ότι θα μπορούσε να προτείνει θετική ψήφο στο δημοψήφισμα ή να το ακυρώσει εάν υπάρξει συμφωνία για νέο δάνειο............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500009032

    ReplyDelete
  2. Ανοιχτό άφησε ο Γιάννης Δραγασάκης το ενδεχόμενο να ακυρωθεί το δημοψήφισμα στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία....

    «Είναι πολιτικό θέμα, μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό η κυβέρνηση, το κάναμε για να επιτύχουμε συμφωνία» δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς αλλά όχι στη βάση της υποταγής, ούτε σε μία τυφλή ρήξη.

    «Μιλάμε για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αποτύχει. Το πρόγραμμα σήμερα έληξε τυπικά, ωστόσο είχε τελματωθεί από πέρσι το καλοκαίρι» είπε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: «Θέλουμε συμφωνία, αλλά μία συμφωνία βιώσιμη και γι' αυτούς και για εμάς. Να πετύχουμε μια συμφωνία που θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια» υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

    Η Ελλάδα ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή των δόσεων των 1,56 δισ. ευρώ που λήγει σε λίγες ώρες, δήλωσε ο Δραγασάκης.

    Επιβεβαιώνει, έτσι, πληροφορίες που είχε νωρίτερα μεταδώσει η γερμανική εφημερίδα Bild.

    Ο κ. Δραγασάκης είπε, ακόμη, ότι η Αθήνα ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εξετάσει την παροχή έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.
    tanea.gr

    ReplyDelete
  3. Διευκρινίσεις στο ενδεχόμενο να ματαιωθεί το δημοψήφισμα δίνει μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης...

    Σε «τιτίβισμά» του στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Δραγασάκης, υπογράμμισε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι «η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μη γίνει το δημοψήφισμα» ή «ανοικτό να ακυρωθεί το δημοψήφισμα» και κάνει λόγο για παραποίηση των λεγόμενών του.

    «Αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα. Η κυβέρνηση που αποφάσισε το δημοψήφισμα μπορεί να αποφασίσει και κάτι διαφορετικό. Γιατί προκηρύχτηκε το δημοψήφισμα; Για να πετύχουμε μια συμφωνία που θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια», είχε δηλώσει νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών.
    crashonline.gr

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin