Saturday, June 27, 2015

Κύπρος: Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Η κυπριακή Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Από κυβερνητικής πλευράς εκφράζεται η διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε να μην δικαιολογείται η οποιαδήποτε ανησυχία για την κυπριακή οικονομία.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στήριξε σθεναρά τις ελληνικές θέσεις.

Αναφερόμενος στο Eurogoup που θα συνέλθει το απόγευμα, είπε ότι θα αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα.

Το σημαντικό για την Κύπρο, είπε, είναι οι εξελίξεις να οδηγήσουν σε μια κατάσταση πραγμάτων, βάσει της οποίας η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι μέρος της Ευρωζώνης, κάτι που θα είναι προς όφελος της Ευρώπης, της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους πιθανούς κινδύνους στην Κύπρο από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κύριος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση απεύχεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η Κυβέρνηση για να προλάβει τυχόν ανεπιθύμητες εξελίξεις έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε να μην δικαιολογείται η οποιαδήποτε ανησυχία για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και γενικότερα για την κυπριακή οικονομία.
Εύη Μουρούζη
Πηγή: ΚΥΠΕ

27/6/15
--

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin