Monday, June 15, 2015

ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ; Νέα διάψευση από Κομισιόν: Δεν ζητήσαμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με νέες προτάσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να τις συζητήσει, δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο κύριος Σχοινάς επεσήμανε πως κατά την «τελευταία προσπάθεια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ» το περασμένο Σαββατοκύριακο για συμφωνία με την Ελλάδα, σημειώθηκε κάποια πρόοδος, αν και ακολούθως οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν.
  • Ακολούθως την ενημέρωση των δημοσιογράφων ανέλαβε η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών, Ανίκα Μπρέιτχαρντ, η οποία εστίασε στο ζήτημα του ασφαλιστικού και επεσήμανε πως οι Θεσμοί δεν ζήτησαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. 
  • Ωστόσο, σύμφωνα με την Κομισιόν οι προτάσεις της Ελλάδας για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού θα εξοικονομήσουν πολύ λίγα.
Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη, τόνισε η κυρία Μπρέιντχαρντ και πρόσθεσε πως η πρόταση των θεσμών προς την Ελλάδα είναι απολύτως βιώσιμη και «βγάζει οικονομικώς νόημα».

Πάντως, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την Κομισιόν η λύση για την Ελλάδα είναι ακόμα δυνατή μέχρι  το τέλος του μήνα.

 crashonline.gr
15/6/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin