Wednesday, June 24, 2015

Το πρόγραμμα δεν στηρίζεται μόνο σε αύξηση φόρων (Christine Lagarde)

Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας δεν μπορεί να οικοδομηθεί αποκλειστικά με αυξήσεις φόρων, δηλώνει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό «Challenges» επισημαίνοντας ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί ένα Grexit και πως δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει κανενός είδους «έκρηξη» στην ευρωζώνη. 


Τέλος, προσθέτει ότι για την ανάκαμψη στην Ελλάδα απαιτούνται μεταρρυθμίσεις αλλά και βήματα από τους Ευρωπαίους πιστωτές που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους.

Σε ερώτηση σχετικά με τα όσα είχε δηλώσει ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είχε κάνει λόγο για εγκληματικές ευθύνες του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ απαντά: «Οι προσβολές δεν συμβάλλουν στην πρόοδο των συνομιλιών και θεωρώ ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχουν έναν κοινό σκοπό, την οικονομική ανεξαρτησία και σταθερότητα της Ελλάδας. Ακούω όλα αυτά που λέγονται ότι το ΔΝΤ είναι απάνθρωπο αλλά αν ο οργανισμός έχει καταφέρει να επιλύσει κρίσεις εδώ και 70 χρόνια, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βασίζεται σε κανόνες. Χωρίς κανόνες επικρατεί το δίκαιο του ισχυρότερου».

  [kathimerini.com.cy]
24/6/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin