Monday, June 8, 2015

FYROM News - Иванов: «Είμαστε έτοιμοι για αμοιβαία αποδεκτή λύση»

Την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε., με την επίλυση του θέματος της ονομασίας να αποτελέσει το τελευταίο ζητούμενο της διαδικασίας αυτής, ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.


Στην περίπτωση μας «ζητώ την άρση του βασικού εμποδίου που μας φράζει το δρόμο προς την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση», ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ μιλώντας σε περιφερειακή διάσκεψη ηγετών χωρών της Ν.Α. Ευρώπης που διεξάγεται στην πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου, τονίζοντας ότι ζητεί το θέμα της ονομασίας, ως διμερής διαφορά , να αποτελέσει το τελευταίο, 35ο κεφάλαιο, των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ

Πρόσθεσε δε πως εάν η Ε.Ε. δεν βοηθήσει στην υπέρβαση των εμποδίων για την προώθηση της ενταξιακής πορείας της χώρας του ή προχωρήσει στην άρση ή στο πάγωμα της σύστασης για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, τότε θα ευθύνεται άμεσα για την χειροτέρευση της κατάστασης στη χώρα και κατ΄ επέκταση στην περιοχή.
Ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε ακόμη ότι τα πολιτικά ζητήματα πρέπει να επιλύονται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι για αμοιβαία αποδεκτή λύση (σ.σ. στο ζήτημα της ονομασίας) στο πλαίσιο των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της ετυμηγορίας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Σε αυτό το πνεύμα ζητώ την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ με την προσωρινή ονομασία της».

  ethnos.gr
8/6/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin