Thursday, June 4, 2015

«Δεν φαίνεται φως στο τούνελ των διαπραγματεύσεων» (Merkel)

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων μίλησε στο CNN η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 


«Δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, σχετικά με την συμφωνία μεταρρυθμίσεων έναντι ρευστότητας», αναφέρει η Γερμανίδα Καγκελάριος σε δηλώσεις της σε συνέντευξη Τύπου στο Μέζεμπεργκ του Βερολίνο.

«Οι συνομιλίες βρίσκονται μακριά από την επίτευξη συμφωνίας», σημείωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό και οι δανειστές της, η ευρωζώνη και το ΔΝΤ δεν έχουν ακόμα έρθει σε συμφωνία μαζί της.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, ζήτησε την Πέμπτη «ρεαλιστικές» προτάσεις από αυτές που παρουσιάστηκαν στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνεται.
Νωρίτερα μιλώντας στο CNN η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει σκληρές μεταρρυθμίσεις, εάν επιθυμεί να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.


Σε δηλώσεις της στο αμερικανικό δίκτυο, μετά το πέρας της συνάντησης Τσίπρα-Γιούνκερ, η κυρία Μέρκελ παράδεχτηκε ότι «και οι δύο πλευρές θα πρέπει να εργαστούν σκληρά», αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα οφείλει να εξετάσει το παράδειγμα άλλων χωρών της Ευρωζώνης -όπως η Ιρλανδία- οι οποίες έχουν εφαρμόσει επώδυνες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την χρηματοπιστωτική κρίση.


«Εφάρμοσαν ένα τέτοιο πρόγραμμα (σ.σ.: η Ιρλανδία) και σήμερα έχουν τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι ένα μονοπάτι που πρέπει να το ακολουθήσει και η Ελλάδα. Και γι' αυτό τον λόγο οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές, αλλά γίνονται προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ.
  [crashonline.gr]
4/6/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin