Friday, June 26, 2015

Παροτρύναμε τον Τσίπρα να δεχτεί τη «γενναιόδωρη» πρόταση (Merkel)

«Παροτρύναμε τον Αλέξη Τσίπρα να δεχτεί την εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση των θεσμών», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη νέα συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Μέρκελ σημείωσε πως οι πιστωτές έχουν ήδη κάνει συμβιβασμούς, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν περαιτέρω υποχωρήσεις.

Τόνισε πως πλέον επαφίεται στην Ελλάδα να κάνει ένα παρόμοιο βήμα ώστε να υπάρξει σύγκλιση.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε πως το Eurogroup του Σαββάτου θα είναι αποφασιστικό για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ερωτηθείσα όμως αν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα, η κ. Μέρκελ απάντησε λακωνικά «όχι».

Διευκρίνισε τέλος πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για νέα σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης μετά το Eurogroup του Σαββάτου.

 ΠΗΓΗ: skai.gr
[kathimerini.com.cy]
26/6/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. H Ελλάδα απέρριψε την πεντάμηνη παράταση του προγράμματος...

    Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δις ευρώ, ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες Ελληνικές κυβερνητικές πηγές.

    Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν καμία χρηματοδοτική λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του πλαισίου της πρότασης των θεσμών και επιπλέον ότι η χρηματοδοτική κάλυψη που προτείνουν δεν είναι αρκετή. Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι πολλά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας. Τέλος υπογράμμιζαν, ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ανακυκλώνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας.
    kathimerini.com.cy

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin