Saturday, July 11, 2015

«Προσγειώνουν» τις ελπίδες Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ

Δεν ξέρω πώς θα φθάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Όπως εκτίμησε, θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολες διαβουλεύσεις, αντίθετα με τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί. «Έχουμε να κάνουμε με χρηματοδοτικά κενά, τώρα μιλάμε για νέο, τριετές πρόγραμμα» συμπλήρωσε.

Ο κύριος Σόιμπλε εξήγησε ότι πρέπει να τεθούν σε διάλογο τα θέματα που πάνε πέρα από τις συζητήσεις που κάναμε για το πρόγραμμα που δεν εξαντλήθηκε. Αναφερόμενος εξάλλου στο ζήτημα του χρέους, επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει κούρεμα σύμφωνα με τις συνθήκες.

Καταλήγοντας τόνισε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο πρέπει να ληφθεί μια απόφαση ενώ σημείωσε ότι κατάσταση παλαιότερα ήταν ελπιδοφόρα, αλλά τους τελευταίους μήνες καταστράφηκε.

Γ. Ντάισελμπλουμ

Για δύσκολη συνάντηση έκανε λόγο και ο επικεφαλής του Eurogroup, Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία, είπε προσερχόμενος στη συνεδρίαση ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει μία δύσκολη συνάντηση, καθώς πρέπει να διευθετηθούν πολλές λεπτομέρειες.

Επεσήμανε ακόμα ότι πρέπει να δουν ποιες βελτιώσεις θα χρειαστούν και πρόσθεσε ότι υπάρχει πραγματικό έλλειμμα εμπιστοσύνης, το οποίο πρέπει να αποκατασταθεί.

Διερωτήθηκε ακόμα αν η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει όσα υποσχέθηκε.
Εύη Μουρούζη
Πηγή: ΑΠΕ

riknews.com.cy
11/7/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 -


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin