Thursday, July 9, 2015

Στη Βουλή το νέο Μνημόνιο με διαδικασίες - εξπρές

Σε λίγη ώρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών με email η πρόταση προς τον πρόεδρο του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα το αποστείλει στους υπουργούς Οικονομικών, ενώ θα κοινοποιηθεί και στους θεσμούς.

Το κείμενο της ελληνικής πρότασης θα κατατεθεί σήμερα μέχρι αργά το βράδυ στη Βουλή και με βάση (όπως υπογραμμίζουν) αυτό θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση του ελληνικού κοινοβουλίου προς τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Οικονομικών, να διαπραγματευτούν επί τη βάση αυτού του κειμένου στις Βρυξέλλες.

Αυτό σημαίνει ότι αύριο η Βουλή καλείται με βάση τις πρόνοιες του κανονισμού για τις κατεπείγουσες διαδικασίες να τοποθετηθεί και να δώσει έως το βράδυ την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση μέσα από ψηφοφορία. 


Οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το τελικό κείμενο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να αποτελέσει νόμο του κράτους.

 Όπως διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα προς το εξωτερικό ότι η κυβέρνηση μεταβαίνει με αυτή την πρόταση που έχει εγκριθεί ως βάση, για να τη συζητήσει στο Eurogroup. 

Με αυτόν τον τρόπο, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, θα απαντηθούν αύριο αιτιάσεις που εγείρονται από το εξωτερικό σχετικά με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει.............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113596171
9/8/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin