Thursday, July 9, 2015

Ανησυχεί ο Λευκός Οίκος για την μη επίτευξη συμφωνίας στο ελληνικό ζήτημα

Ανησυχία για τη μη επίτευξη συμφωνίας στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ.

Ταυτόχρονα κάλεσε όλα τα μέρη να εστιάσουν την προσοχή τους στο συλλογικό τους συμφέρον που είναι ένα πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση της Ελλάδας. 


Ο κύριος Ερνεστ επισήμανε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, με τρόπο που θα της επιτρέψει να επιστρέψει σε πορεία βιωσιμότητας του χρέους και ανάπτυξης.

Ο Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι αυτό που ανησυχεί τους αμερικανούς, είναι η αναταραχή που ενδεχομένως να προκληθεί στην Ευρωπαϊκή οικονομία και κατ’ επέκταση στην αμερικανική.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιού, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι δεν είναι βιώσιμο.
Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο
riknews.com.cy

9/7/15
--

1 comment:

  1. Λαγκάρντ: Αναγκαία η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους...

    Στην αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειδική μεταχείριση για την χώρα μας.

    «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση οξείας κρίσης, η οποία είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί σοβαρά και άμεσα...Μια αναδιάρθρωση του χρέους (...) είναι κατά τη γνώμη μας απαραίτητη, ώστε να καταστεί βιώσιμο» δήλωσε η Λαγκάρντ σε ομιλία της στο ινστιτούτο Brookings.

    Τόνισε παράλληλα ότι ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες του ειδικά για την χώρα μας.

    «Το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει μια γραμμή που δεν συνεπάγεται ότι σιωπούμε, αλλά προσπαθούμε να έχουμε στο μυαλό μας τις εξελίξεις και να μην είμαστε υπερβολικοί στις θέσεις που διατυπώνουμε» σημείωσε η Λαγκάρντ.
    ethnos.gr

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin