Wednesday, July 29, 2015

Άφιξη τρόικας στην Αθήνα και ελπίδες για σύντομη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρέθηκαν χθες τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, προετοιμάζοντας το έδαφος για την πολυαναμενόμενη άφιξη των εκπροσώπων των τεσσάρων θεσμών.

Έτσι, σήμερα, Τετάρτη, φτάνουν στην Αθήνα οι, Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).

Επιπλέον, έως και την Παρασκευή αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους τα τεχνικά κλιμάκια και μόνο σε ειδική περίπτωση θα υπάρξει «follow up» το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα χαρακτήρισε ως εφικτή την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Όπως είπε, με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα οι αναγκαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες επικύρωσης μπορούν να λάβουν χώρα εγκαίρως, ώστε να μπορεί να αποπληρωθεί η ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου, μέσω της πρώτης δόσης από τον ESM.

«Η πρόοδος συνεχίζεται», ανέφερε η εκπρόσωπος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, χαρακτήρισε «ομαλή» τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και γνωστοποίησε ότι ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο βρίσκεται από χθες στην Αθήνα  και ηγείται των εν εξελίξει συνομιλιών.

Η κ. Αντρέεβα επανέλαβε πάντως ότι από την πλευρά της Ελλάδας θα χρειαστούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει εκταμίευση του νέου δανείου.
Ερωτηθείσα σχετικά με τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περί ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από την τρόικα και από τις Βρυξέλλες, απάντησε πως αυτά είναι «αναληθή» και «ανυπόστατα».
Τέλος, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, η εκπρόσωπος της Κομισιόν αρκέστηκε να πει ότι θα γίνουν στο «πλαίσιο» και στον «χρόνο» που έχει οριστεί από την απόφαση της ευρωσυνόδου της 12ης Ιουλίου.
   elzoni.gr
29/7/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin