Wednesday, July 29, 2015

Έκθεση της Βουλής των Ελλήνων: Η χρεοκοπία και το Grexit δεν είναι αναπόφευκτα

Στην Ελλάδα, δύσκολοι οι επόμενοι μήνες ίσως και τα επόμενα 2-3 χρόνια για την πολιτική, την κοινωνία και την οικονομία. Αυτο αναφέρεται στην τριμηνιαία έκθεσή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής των Ελλήνων.

Η έκθεση αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής, με την επισήμανση "χρεοκοπία και Grexit δεν είναι αναπόφευκτο να συμβούν".
Στην έκθεση τονίζεται ταυτόχρονα η άποψη ότι το έργο της προσαρμογής και της ανάκαμψης επιβάλλει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις. Εκτιμά ότι το 2015 δεν θα υπάρχει προτογενές πλεόνασμα, αλλά έλλειμμα εως και 1% του ΑΕΠ.


Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής καταλήγει χαρακτηριστικά με το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κακή κατάσταση που να μη μπορεί να γίνει χειρότερη.

ΑΠΕ
   riknews.com.cy
29/7/15
--------------------
  • Στον τοίχο στήνει η Βουλή την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην οποία ασκεί σκληρή κριτική για τα περί «πραξικοπήματος».

Στην πολυσέλιδη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής αν και δεν αναφέρεται το όνομα της κ. Κωνσταντοπούλου ούτε και κάποιου άλλου, επισημαίνεται ότι τέτοιους είδους χαρακτηρισμοί είναι παραπλανητικοί.

«Ο χαρακτηρισμός της δήλωσης της Συνόδου Κορυφής ως «πραξικόπημα» είναι, κατά την άποψή μας, παραπλανητικός και δεν διευκολύνει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, καθώς εμποδίζει την ορθολογική συζήτηση για συγκεκριμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις, όπως είναι ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας και η ένταξη της χώρας στο ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την εξυγίανση των τραπεζών. 


Η Δήλωση εκείνη έχει υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση μετά από προηγούμενη εξουσιοδότηση της Βουλής για διαπραγμάτευση με μεγάλη πλειοψηφία, και κυρώθηκε από τη Βουλή με νόμο.

 Η Βουλή ψήφισε επίσης τους νόμους με τα προαπαιτούμενα και θα ψηφίσει την τελική συμφωνία (δανειακή σύμβαση και μνημόνιο) με τον ΕΜΣ. 

Εκτός τούτου, υπήρχε εναλλακτική επιλογή η οποία θα οδηγούσε σε παράταση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, με πιθανές εκβάσεις την άτακτη χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρωζώνη, την οποία κυβέρνηση και πλειοψηφία στη Βουλή και -όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- η κοινή γνώμη απέρριπταν».
  crashonline.gr
29/7/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin