Friday, July 10, 2015

Δεν πρέπει να γίνει η Ελλάδα αποδιοπομπαίος τράγος (Pierre Moscovici)

Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να «κλείσουμε» μία οριστική συμφωνία με την Ελλάδα την Κυριακή, αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

«Η Ευρωζώνη επιθυμεί μόνο ένα σενάριο για την Ελλάδα, την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη» σημειώνει και τονίζει ότι σ’ αυτό έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας.

«Κάθε άλλο σενάριο θα αποτελεί μία συλλογική αποτυχία», αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί και προσθέτει: «Δεν πρέπει να γίνει η Ελλάδα αποδιοπομπαίος τράγος, παράδειγμα της τιμωρίας όσων έχουν παραστρατήσει στο όνομα μιας ηθικολογικής ανάγνωσης της οικονομικής κατάστασης της χώρας».

«Υπάρχουν επίσης και όσοι θέλουν να κάνουν την ελληνική περίπτωση πεδίο πειραματισμού για την οικονομική κι δημοσιονομική ανευθυνότητα. Οι ιεροκήρυκες και οι πυρομανείς. Αυτοί είναι που μπορούν ή που θέλουν να δουν την συμφωνία να αποτυγχάνει», σημειώνει.

Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί υπογραμμίζει ότι «η Αθήνα έχει μόνο ένα βέλος στη φαρέτρα της. Αυτό σημαίνει ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τους πιστωτές. 


Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν πράξει σωστά, τότε το παιχνίδι θα τελειώσει και όλα θα χαθούν».
  [elzoni.gr]
10/7/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin