Friday, August 7, 2015

Πτήση ΜΗ370: Προσωρινή διακοπή των ερευνών λόγω κακοκαιρίας

Νέες έρευνες στα ανοιχτά του νησιού Ρεϊνιόν ξεκίνησαν την Παρασκευή οι γαλλικές αρχές με την ελπίδα ότι θα βρουν και άλλα συντρίμμια από την πτήση ΜΗ370 που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από ενάμιση χρόνο.

Ωστόσο, η κακοκαιρία που επικρατούσε στην περιοχή περιέπλεξε τις έρευνες και ένα σκάφος του λιμενικού αναγκάστηκε τελικά να επιστρέψει στο λιμάνι. 


Οι υπεύθυνοι των ερευνών ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν την επιχείρηση μέχρι τις 8 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα), οπότε θα σηκωθούν μόνο τα εναέρια μέσα. Τα πλοία θα συμμετάσχουν μόνο εφόσον εντοπιστεί από αέρος κάποιο συντρίμμι να επιπλέει στη θάλασσα.

Ο έπαρχος του Ρεϊνιόν Ντομινίκ Σορέν διευκρίνισε ότι κατά τις έρευνες που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες στις παραλίες έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα όμως "δεν ξέρουμε αν πρόκειται για τμήματα του αεροσκάφους ή όχι". Έκανε μάλιστα λόγο για αντικείμενα "σε μέγεθος δαχτύλου τα οποία θα σταλούν για εξέταση" από τους εμπειρογνώμονες.

Στο γειτονικό νησί του Μαυρίκιου συνεχίζονται επίσης οι έρευνες που είχαν ξεκινήσει την Δευτέρα μετά από αίτημα της κυβέρνησης της Μαλαισίας. Ένα αεροσκάφος της αστυνομίας έκανε την Πέμπτη δύο πτήσεις στην περιοχή ενώ άλλη μία έγινε σήμερα από ένα Defender που χρησιμοποιείται σε αποστολές έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα. Παράλληλα, γίνονται και έρευνες με πλωτά μέσα στη θάλασσα στα βόρεια του νησιού. 

  ΠΗΓΗ: skai.gr
  kathimerini.com.cy
7/8/15
--
-

 -

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin