Thursday, August 20, 2015

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (9,7 δισ. το 2050)

Μέχρι το τέλος του αιώνα θα συνεχίσει να αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληθυσμού του ΟΗΕ, η οποία τονίζει ότι κύριος λόγος για αυτό είναι η πολύ υψηλή γεννητικότητα στην Αφρική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι πιθανό να διογκωθεί από τα 7,3 δισεκατομμύρια σήμερα στα 9,7 δισ. το 2050 και στα 11,2 δισ. το 2100, ανατρέποντας προηγούμενες εκτιμήσεις για σταθεροποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Στατιστικής Εταιρείας, ο πληθυσμός της Αφρικής εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από τα 1,2 δισ. σήμερα στα 3,4 με 5,6 δισ. έως το 2100.

Αν και η μέση γεννητικότητα μειώνεται στην Αφρική την τελευταία δεκαετία, όμως ο ρυθμός μείωσης είναι τέσσερις φορές μικρότερος από ό,τι ήταν στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική τη δεκαετία του 1970.

Στη Νιγηρία, ήδη την πολυπληθέστερη αφρικανική χώρα, ο πληθυσμός θα μπορούσε να τετραπλασιαστεί από τα 182 εκατ. σήμερα στα 752 εκατ. στα τέλη του αιώνα.

Η Ασία, της οποίας ο σημερινός πληθυσμός είναι 4,4 δισ. πιθανότατα θα παραμείνει η πολυπληθέστερη ήπειρος: ο πληθυσμός εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί στα 5,3 δισ. γύρω στα μέσα του αιώνα και στη συνέχεια θα υποχωρήσει στα 4,9 δισ. έως τα τέλη του αιώνα.

   elzoni.gr
20/8/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin