Friday, August 14, 2015

Βουλευτικές αλήθειες (απλοϊκές ιδέες & αποφάσεις σε επίπεδο γειτονιάς)

Τώρα πια ακόμα και επίσημα αυτό που προσπάθησαν μερικοί να διαψεύσουν όταν υπήρχαν πολλά σενάρια και σχέδια, το ακούμε από βουλευτή και μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο. Έτσι δεν μιλούμε πια για το θέμα του Ευρώ μόνο και μόνο σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. 


Εδώ βρίσκουμε αναφορά από βουλευτή που μας εξηγεί ότι η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν μας είπαν ξεκάθαρα να μείνουμε στο Ευρώ. Κατανοούμε από αυτή ότι υπήρξε προσπάθεια και επαφές για να επιτευχθεί η υποστήριξη μιας παράξενης επιλογής. Έχει πάντως ενδιαφέρον να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτές οι χώρες κράτησαν μια σοβαρή γεωπολιτική θέση που δεν έχει καμία σχέση με απλοϊκές ιδέες δίχως εφαρμογές πρακτικές.

 Και όντως το θέμα είναι απλό δίχως να γίνεται απλοϊκό. Η Ελλάδα επέλεξε μια ευρωπαϊκή πορεία όχι επειδή είναι μία υπέρβαση, αλλά διότι είναι η ιστορική της πορεία και αυτό δεν είναι μόνο αποδεκτό από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από άλλες που παίζουν ένα ρόλο σημαντικό στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, τότε ποιος είναι ο λόγος να ακούμε διάφορα εντός Ελλάδας. Υπάρχει κάποιο νόημα στρατηγικό; Όχι βέβαια. 

Αλλά είναι ένας τρόπος χειραγώγησης ατόμων που δεν έχουν καμία ιδέα για την μεγάλη εικόνα της γεωπολιτικής και νομίζουν ότι αποφάσεις σε επίπεδο γειτονιάς μπορούν να επεκταθούν χωρίς πρόβλημα σε εθνικό επίπεδο ακόμα κι αν δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο υποστήριξης.

 Εδώ βλέπουμε τα όρια της μικροοικονομίας που δεν μπορεί να γίνει μακροοικονομία δίχως την παρέμβαση της γεωπολιτικής μέσω της γεωοικονομίας. 
  Ν. Λυγερός - Opus
13/8/15
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin