Sunday, August 16, 2015

Η ιδεολογία δεν παράγει αγωγούς. Δεν πρόκειται ο "ελληνικός" αγωγός να φτάσει στην Ελλάδα

Τελείωσε άλλη μία κωμωδία που είχε καταντήσει κοροϊδία για τους ειδικούς. Βέβαια υπήρξαν πάμπολλες προσπάθειες προπαγάνδας, για να αναδείξουν ένα γεγονός που θύμιζε εξ αρχής έναν άλλον αγωγό και πάλι μ' ένα μνημόνιο συνεργασίας.


 Έγινε μάλιστα απόπειρα για να είναι πιο πιασάρικο από τουρκικός αγωγός να λέγεται ελληνικός. Και τώρα μαθαίνουμε ότι για λόγους οικονομικούς, αλλά βέβαια πιο πολύ γεωπολιτικούς παγώνεται η όλη διαδικασία και ότι δεν πρόκειται ο "ελληνικός" αγωγός να φτάσει στην Ελλάδα, όπου ήδη μας μιλούσαν για είκοσι χιλιάδες θέσεις εργασίας που φαίνεται τώρα ότι θα είναι ανύπαρκτες. 

Αυτό γίνεται όταν κάνεις κινήσεις που δεν έχουν ενέργεια, γιατί βασίζονται αποκλειστικά στην ιδεολογική αλήθεια. Ήδη η ρώσικη εταιρεία ειδοποίησε ήδη την ιταλική εταιρεία ότι σταματά η συνεργασία, ενώ ήταν αυτή η υπεύθυνη για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού. Είχε έξι μήνες που περίμενε ν' αρχίσει, μάταια βέβαια. 

Έτσι δεν γίνεται η τροφοδότηση του αγωγού, αφού θα πληρωθεί το ποσό της κύρωσης που προέβλεπε η συμφωνία για την ακύρωση. Και ήδη καταλαβαίνουμε ότι το πρόγραμμα του αγωγού εγκαταλείπεται, για να προωθηθεί δεύτερος αγωγός North Stream. 

Ούτως ή άλλως οι δύο χώρες δεν είχαν καν υπογράψει συμφωνία επί του πρακτέου, ενώ εδώ μιλούσαμε ήδη για το δικό μας κομμάτι, λες κι ήταν ανεξάρτητο! Βέβαια και τώρα αν είναι θα μπορούσαμε να ονομάσουμε και τον άλλον αγωγό, ελληνικό.

 Και όσοι πιστεύουν ότι είναι γελοίο, να σκεφτούν ότι αυτός θα γίνει τουλάχιστον. Υπάρχει και άλλη επιλογή με τον ρώσικο αγωγό που θα φέρνει ιρανικό αέριο στο Πακιστάν. 
   Ν. Λυγερός - Opus
 16/8/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin