Tuesday, August 18, 2015

Ισπανία, Αυστρία, Λετονία ψήφισαν το ελληνικό πρόγραμμα-τα βλέμματα στην Μπούντεσταγκ

Τα Κοινοβούλια της Ισπανίας, της Εσθονίας και της Αυστρίας ενέκριναν το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ Γερμανία και Ολλανδία θα ψηφίσουν την Τετάρτη.

Στην Ισπανία, μόλις 20 από τους 322 βουλευτές ψήφισαν κατά του μνημονίου, παρ' όλο που αρκετοί ήταν εκείνοι που στη διάρκεια της συζήτησης εξέφρασαν την άποψη ότι η συμφωνία δεν βοηθά τους Έλληνες.

«Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι, κίνδυνοι στην εκτέλεση (του προγράμματος), δεδομένης της πολιτικής κατάστασης» είπε από το βήμα του ισπανικού Κοινοβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος.

«Δεν είναι εύκολο. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και περίπλοκος» πρόσθεσε. Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές και τους Podemos, ο Ντε Γκίντος εξαπέλυσε επίθεση κατά των «λαϊκιστικών τραγουδιών των σειρήνων» που είπε ότι έσπρωξαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.

«Εάν επιλέξετε ανάμεσα στο να ταπεινώσετε την Ελλάδα και να αναγκάσετε την Ελλάδα να πληρώσει με την τελευταία ρανίδα του αίματός της, ακολουθώντας το οικονομικό συμφέρον, τότε η οικονομία δεν θα μπορέσει να ανακάμψει» είπε ο Αλμπέρτο Γκαρθόν, ηγέτης της Ενωμένης Αριστεράς.

Και η Εσθονία άναψε πράσινο φως για το τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, με 50 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 37 κατά.

Συνολικά, 93 από τους 101 βουλευτές συμμετείχαν σε ειδική συνεδρίαση της εσθονικής Βουλής που διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες.

Το τρίτο μνημόνιο εγκρίθηκε και από κοινοβουλευτική επιτροπή της Αυστρίας, ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Η έγκριση του πακέτου βοήθειας δεν χρειάζεται την έγκριση όλων των βουλευτών.

   zougla.gr
18/8/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 -

1 comment:

  1. Σε δοκιμαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απόψε κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών /Χριστιανοκοινωνιστών ( CDU/CSU) της Γερμανίας, 56 βουλευτές δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν "όχι" στην αυριανή ψηφοφορία στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος, ενώ τέσσερις δήλωσαν "αποχή"...

    Από την συνεδρίαση απουσίαζαν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, περίπου 20 βουλευτές και η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα. Τον λόγο πήραν η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Κλάους-Πέτερ Βιλς, ο οποίος ασκεί από την αρχή της κρίσης κριτική στην πολιτική ευρω-διάσωσης.

    Επισημαίνεται ότι τον Ιούλιο, κατά την αντίστοιχη δοκιμαστική ψηφοφορία πριν από την συνεδρίαση της Bundestag για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, "όχι" είχαν ψηφίσει 47 βουλευτές και "αποχή" τρεις. Την επόμενη μέρα, στην Βουλή, υπέρ του "όχι" τάχθηκαν τελικά 60 βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης, ενώ πέντε απείχαν. Η Κ.Ο. της CDU/CSU κατέχει 311 από τις 631 έδρες του γερμανικού Κοινοβουλίου.

    Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής τους ομάδας Τόμας Όπερμαν, δήλωσε ότι αναμένει ευρεία στήριξη του προγράμματος από τους βουλευτές του και επισήμανε ότι αυτό το πρόγραμμα είναι καλύτερο από τα δύο προηγούμενα, καθώς περιλαμβάνει κίνητρα για κοινωνική δικαιοσύνη.

    Το πρόγραμμα βοήθειας απορρίπτει το κόμμα "Η Αριστερά" (Die Linke), με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Γκρέγκορ Γκίζι, να δηλώνει ότι αν και το πακέτο περιλαμβάνει θετικά στοιχεία, "η καταστροφή είναι ότι ενισχύει την εξάρτηση από την τρόικα", αλλά και το γεγονός ότι θέτει ως προϋπόθεση για την βοήθεια, τις περικοπές συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ..............http://www.capital.gr/story/3054179/germania-stis-56-oi-arnitikes-psifoi-gia-to-neo-programma-se-dokimastiki-psifoforia

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin