Tuesday, August 25, 2015

Και μετά τη μάχη, το Ευρώ

Ν. Λυγερός
Αφού έγινε πάταγος για το εθνικό νόμισμα και όλη την προπαγάνδα που ακούσαμε με βάση διάφορους ιδεολογικούς παραλογισμούς, ακούμε τώρα από άτομα που ήθελαν σώνει και καλά να μας βγάλουν από την Ευρωζώνη να μας εξηγούν τελικά ότι είναι καλό να παραμείνουμε σε αυτή τη ζώνη, γιατί η αλλαγή του νομίσματος δεν μπορεί να μας προσφέρει τίποτα το θετικό. 


 Βέβαια δεν ζητούν συγνώμη από τον ελληνικό λαό για όλη τη σύγχυση που έφεραν και σε πόσο πιο δύσκολη κατάσταση σε οικονομικό επίπεδο μας κατάντησαν με όλα αυτά τα σενάρια και σχέδια, τελικά και με αποδεδειγμένο τρόπο, χωρίς προοπτική. Είναι καλό που άλλαξαν γνώμη και είναι ακόμα καλύτερο που δεν τους ακούσαμε και συνεχίσαμε ακάθεκτα την πορεία στην Ευρωζώνη.

 Έτσι τώρα η πατρίδα μας έχει και άλλους οπαδούς, αν και δεν είναι ακόμα μαχητές, για να υποστηρίξει την θέση της όχι μόνο στην Ευρωζώνη βέβαια και στην Ευρωπαϊκή γενικότερα, αλλά μέσω τους και στην Ανατολική Μεσόγειο, διότι εκεί βρίσκεται και το μέλλον στον τομέα της ενέργειας που μας αφορά άμεσα για την υψηλή μας στρατηγική. 

Διότι το Ευρώ ως εθνικό νόμισμα δεν είναι στόχος από μόνο του, είναι μόνον και μόνο ένα στρατηγικό μέσον που διευκολύνει τις επαφές σε πρώτο επίπεδο και ενισχύει τις σχέσεις μας σε δεύτερο. 

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό ως υπόβαθρο και γι' αυτό το λόγο πρέπει να το κρατήσουμε και να μην ακούμε το κοντό και το μακρύ του καθενός που συχνά δεν πιστεύουν και εις βάθος αυτό που μας προτείνουν να κάνουμε, αλλά χωρίς να έχουν προσωπικό κόστος αν οδηγεί στην καταστροφή. Ας τα ξεπεράσουμε λοιπόν και αυτά για να συνεχίσουμε με το Ευρώ. 
 Opus
24/8/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin