Monday, August 3, 2015

Επικοινωνιακή μάχη της κυβέρνησης με τους δανειστές. (Η πρακτική προηγούμενων ετών επικυρίαρχου ελέγχου)

Σε επικοινωνιακά παιχνίδια επιδίδεται η κυβέρνηση προκειμένου να καταδείξει πως οι όποιες επαφές με τους θεσμούς στις έδρες των υπουργείων γίνονται με δική της πρωτοβουλία.

Αυτό διαφάνηκε μετά και τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εργασίας οι εκπρόσωποι των θεσμών με τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει πως όχι μόνον τον επισκέφτηκαν κατόπιν δικής του πρόσκλησης, αλλά η όλη συζήτηση επικεντρώθηκε στον προσδιορισμό βέλτιστων πρακτικών για την προώθηση μίας μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό και εργασιακό χώρο.

«Οι επικεφαλής των θεσμών ήρθαν μετά από δική μου πρόσκληση στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να συζητήσουμε τον ‘’οδικό χάρτη’’ της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος. «Η παρουσία τους δεν έχει καμία σχέση με την πρακτική προηγούμενων ετών επικυρίαρχου ελέγχου επί πολιτικών που επιβάλλονταν έξωθεν» έσπευσε να προσθέσει (σε δηλώσεις στο ΑΠΕ- ΜΠΕ).

Όπως μάλιστα σημείωσε στόχος των συζητήσεων υπήρξε «η αναστροφή της απορρύθμισης της μνημονιακής πενταετίας». Την ίδια ώρα, ωστόσο, από πλευράς θεσμών συνεχίζονται οι πιέσεις για άμεσες αλλαγές στα ασφαλιστικά, όπως το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, καθώς και στα καυτά ζητήματα των εργασιακών σχέσεων (π.χ. ομαδικές απολύσεις).

Ανάλογο προσπάθεια να μετριαστούν οι εντυπώσεις για την παρουσία εκπροσώπων των θεσμών σε υπουργικά γραφεία έγινε και από πλευράς υπουργείου Οικονομικών. «Είναι απολύτως αναληθές ότι ‘’το κουαρτέτο αλωνίζει τα υπουργεία’’. Η μόνη συνάντηση σε υπουργείο, έγινε σήμερα στο Εργασίας μετά από πρόσκληση του ίδιου του υπουργού, κ. Γ. Κατρούγκαλου» σχολίαζαν κύκλοι του υπουργείου.

 tanea.gr
3/8/15 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin