Monday, August 3, 2015

Προς νέο πακέτο μέτρων από τους θεσμούς...

Με… γρήγορους ρυθμούς φαίνεται ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στην Αθήνα, όπου οι θεσμοί φέρνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ένα μέτρο μετά το άλλο σε ένα ακόμη πακέτο προαπαιτούμενων.

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου, στις 18 Αυγούστου πρέπει να ψηφισθεί η νέα δανειακή σύμβαση από τη Βουλή.

Ωστόσο, τα νέα μέτρα δημιουργούν πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, αφού ένα τέτοιο πακέτο θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή πριν την υπογραφή της συμφωνίας, κάτι πολύ δύσκολο μετά τις αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο αυτό πακέτο εμπεριέχει μέτρα γνωστά που έχουν συμφωνηθεί όπως η κατάργηση των πρόωρων, το λίφτινγκ στις 100 δόσεις, η αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ, η κατάργηση των Φόρων Υπέρ Τρίτων, η απελευθέρωση προϊόντων και υπηρεσιών, η αύξηση της φορολογίας για τους αγρότες, η μείωση του ακατάσχετου μισθών-συντάξεων, νέο μισθολόγιο από μηδενική βάση και «ψαλίδι» στα επιδόματα στο δημόσιο και μείωση των αμυντικών δαπανών με έμφαση στο προσωπικό και στις προμήθειες.

Στο μεταξύ, το περιοδικό Focus, επικαλούμενο εσωτερική αξιολόγηση της γερμανικής κυβέρνησης, ανέφερε ότι «δύσκολα μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις του τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα».

Κατά συνέπεια, επισημαίνεται, θα πρέπει να μετατεθεί και η ήδη σχεδιαζόμενη για τα μέσα Αυγούστου έκτακτη συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι αναλυτές θεωρούν πως το χρονοδιάγραμμα που ακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ πιεστικό. Βάσει αυτού οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν ως τις 10 Αυγούστου και στις 11 Αυγούστου οι υπουργοί Οικονομικών να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, πριν η συμφωνία επικυρωθεί από τα κοινοβούλια κάποιων κρατών-μελών της Ευρωζώνης και ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων.

  elzoni.gr
3/8/15
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin