Monday, August 31, 2015

Οι Ιταλοί νομιμοποιούν αδήλωτες περιουσίες

Χιλιάδες Ιταλοί έσπευσαν να εκμεταλλευθούν το μέτρο που επιτρέπει τη νομιμοποίηση αδήλωτων κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί σε ξένες τράπεζες.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Corriere della Sera, έως τώρα έχουν υποβληθεί 10.000 αιτήσεις, αλλά έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν λήγει η σχετική προθεσμία, είναι πιθανόν να ξεπεράσουν τις 100.000.

Οι Ιταλοί που έχουν μεταφέρει σημαντικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού ή έχουν αγοράσει ακίνητα χωρίς να πληρώσουν φόρους στην χώρα τους, θα πρέπει τώρα να καταβάλουν στο ιταλικό δημόσιο όλο τον προβλεπόμενο φόρο, αλλά με μειωμένο πρόστιμο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι διατηρεί κανείς καθαρό το ποινικό του μητρώο. Όποιος δεν θελήσει να επωφεληθεί της ευκαιρίας και εντοπισθεί στη συνέχεια από τις ιταλικές αρχές κινδυνεύει να κατηγορηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με ποινή έως και 10 χρόνια κάθειρξης.

Πολλά φοροτεχνικά και δικηγορικά γραφεία, γράφει η Corriere della Sera, έμειναν ανοικτά και τον Αύγουστο για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος για τη νομιμοποίηση των κεφαλαίων που έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό.

   elzoni.gr
31/8/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin