Friday, August 14, 2015

Σε δύο δόσεις η πρώτη εκταμίευση προς την Αθήνα

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Euro Working Group που προηγήθηκε του Eurogroup, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται, και οι τρείς θεσμοί (ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ) έκαναν θετική εισήγηση ως προς το αίτημα της Ελλάδας για ένταξη σε πρόγραμμα τριών χρόνων κάτι που θα σημάνει την αποφυγή δανείου - γέφυρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άμεσα θα εκταμιευθούν 13 δισ. ευρώ από τα οποία τα 12,5 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, ενώ τα υπόλοιπα 0,5 δισ. για ληξιπρόθεσμες οφειλές [Arrears]. Σε δεύτερο χρόνο, αλλά άμεσα, θα υπάρξουν άλλα 10 δισ. ευρώ με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση των τραπεζών. Θα καταβληθεί προσπάθεια για την εκταμίευση ενός ακόμα σημαντικού ποσού που θα κατευθυνθεί αποκλειστικά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ακόμη τονίζεται ότι οι διαφωνίες εντοπίστηκαν στις διαφορετικές απόψεις ως προς τη λειτουργία του νέου Ταμείου και πως θα εκμεταλλεύεται τα περιουσιακά του ελληνικού δημοσίου. Τέλος, όπως αναφέρεται, ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, που συμφωνήθηκαν στην Αθήνα, ορισμένα μέλη επισήμαναν ότι είναι χαμηλά.

  [kathimerini.com.cy]
14/8/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 --

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin