Monday, August 31, 2015

Μητρόπουλος: Παράνομο ισόποσο το πρόστιμο που επιβλήθηκε. Δεν αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε αναλυτικές εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση που έχει προκύψει περί φερόμενης φοροδιαφυγής του προέβη ο Αλέξης Μητρόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Μητρόπουλος επεσήμανε ότι η εν λόγω ιστορία έχει να κάνει με το 1999. Η εταιρεία και όχι ο ίδιος προσωπικά ήταν που εισέπραξε το επίμαχο ποσό (ένα εκατ. δολάρια), ως αμοιβή για νομικές υπηρεσίες σε διεκπεραίωση κληρονομικών υποθέσεων, διευκρίνισε, συμπληρώνοντας ότι δικαστική απόφαση έχει ακυρώσει το σχετικό πρόστιμο, ως νόμιμα επαναπατρισθέν ποσό και τονίζοντας ότι η δική του εμπλοκή ήταν μεσολάβηση για τον επαναπατρισμό των χρημάτων.

«Είναι απαράδεκτο ορισμένοι να κάνουν λόγο για δήθεν παράνομη δραστηριότητα του γραφείου μας, ακόμη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών με το εισαγωγικό ελεγκτικό του έγγραφο θεωρεί ότι το εισπραχθέν το 1999 ποσό προέρχεται από παρασχεθείσες δικηγορικές υπηρεσίες. Για την αμοιβή αυτή, που εισπράχθηκε ολόκληρη στο εξωτερικό, εκδόθηκε απόδειξη» σημείωσε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι «Για το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων που εισέπραξε το γραφείο μας στο εξωτερικό το 1999 και μας επιβλήθηκε παράνομα ισόποσο πρόστιμο, έχουμε προσκομίσει ενώπιον των δικαστηρίων και των ελεγκτικών αρχών επίσημες τραπεζικές αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι α) επιστρέψαμε, αφού φορολογήθηκε νομίμως, στους δύο δικηγόρους- πρώην συνεργάτες μας ποσό που εγγίζει τις 900.000 δολάρια σε υλοποίηση των υπ'αριθ. 9721/2005 και 2910/2006 τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων και β) επαναπάτρισα στο όνομά μου νομίμως, αφού φορολογήθηκα, ποσό ύψους 750.000 δολ. ΗΠΑ βάσει του άρθρου 38 ν. 3259/2004 το οποίο συμπεριέλαβα στη φορολογική μου δήλωσε έτους 2006. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι έχουμε εις διπλούν υπερκαλύψει όλες τις φορολογικές μας υποχρεώσεις απέναντι στην Πολιτεία. Επιπροσθέτως έχουμε δαπανήσει ποσό πλέον των 150.000 δολ. Σε δικαστικά έξοδα κάθε είδους σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας των Εθνικών και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».

Ο κ. Μητρόπουλος συμπλήρωσε ότι εμμένει στην πρόταση στρατηγικής συνεργασίας που συμφώνησα με τον Αλέξη Τσίπρα στο Ροδάκινο της Κρήτης το 2010 και δεν αποχωρεί από το ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν εκλιπαρεί θέση στα ψηφοδέλτια και ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να δημιουργήσει θέμα σπίλωσής του. 

  huffingtonpost.gr
31/8/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
  • Αλέξης Μητρόπουλος: η επιτομή της μεταπολιτευτικής μιζέριας...

Αν μας ρωτήσουνε μετά από 30, 40 χρόνια πως θυμόμαστε τους πατεράδες μας θα τους απαντούσαμε με ένα σχήμα οξύμωρο. Να ζούνε σε μεγάλα άνετα σπίτια με δεκάδες έπιπλα και συσκευές, να ακούνε τραγούδια για φτώχεια και να… κλαίνε. Να τραγουδάνε για κάποιους «επτά νομά σε ένα δωμά» σε ένα περιβάλλον εντελώς διαφορετικό από στερήσεις και πόνο. Υπάρχει κάποια δικαιολογία για αυτή την παράξενη συμπεριφορά τους. Οι σημερινοί 50αρηδες και 60αρηδες βίωσαν ως ενήλικες την τρομακτική ανάπτυξη μετά το ’70 που άλλαξε συνήθειες αιώνων. Ραγδαία ανοικοδόμηση, αστικοποίηση και πρόοδος της τεχνολογίας μετέβαλαν τα πάντα. Τα σπίτια όλο και μεγάλωναν αλλά παράλληλα συνέβαινε και ένα άλλο παράδοξο. Όσο αυτά μεγάλωναν, τόσο οι ιδιοκτήτες του μίκραιναν και μίκραιναν στο κάδρο του ευρύχωρου σπιτιού. Έτσι γεμίσαμε από αρχοντικά και χάσαμε τους άρχοντες.

 Η επιτομή αυτής της κατηγορίας στην πολιτική σκηνή είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος. Ενώ γνωρίζεις την πολύ καλή οικονομική του κατάσταση σου αποπνέει μία επαρχιώτικη μιζέρια, έναν αθεράπευτο μικροαστισμό. Καμία σχέση με τη περηφάνια και την αρχοντιά του λαϊκού σώματος. Είναι εργατολόγος, δικηγόρος εκατοντάδων εργαζόμενων και απολυμένων με ένα γραφείο που κάνει χρόνια χρυσές δουλειές. Όταν τον ακούς νομίζεις πως μένει με άλλους δέκα σε μία σοφίτα και τα ρούχα τα κρεμάει στην πρόκα πάνω στο τοίχο. Σαν σκηνικό από παλιά ταινία με τον αντιπρόεδρο της βουλής στο ρόλο του εμίρη-κακομοίρη όπως τον υποδυόταν ο συνάδελφός του Γιώργος Πάντζας.

 Η υπόθεση με το έμβασμα που ξαναήρθε στη δημοσιότητα, τον έβγαλε πάλι σε πανελλήνια σύνδεση. Τον βλέπεις να μιλάει με μία σοβαροφανή καθαρεύουσα και κάτι δακρύβρεχτους σουσουδισμούς που σου έρχεται να βάλεις τα γέλια με τόση υποκρισία.  Δεν τον νοιάζει αν έκανε κάτι παράνομο, αρκεί να μην το «διασύρουν» τα κανάλια. Το τι θα πει ο κόσμος τον ενδιαφέρει σαν παλιά νοικοκυρά της αυλής. Μπροστά σου έχεις ολοζώντανο τον διαχρονικό μεταπολιτευτικό παράγοντα. Επαρχιωτόπουλο, προέρχεται από τον κόσμο της εσωτερικής μετανάστευσης που έφτασε πένης στην Αθήνα, έμαθε να ελίσσεται, τρούπωσε σε θέσεις και θεσούλες  και γεύτηκε την ευημερία των τελευταίων δεκαετιών. Και αφού τα έκανε μαντάρα και παραδίδει συντρίμμια στους νεότερους χρησιμοποιεί την ευχή της μάνας του ως άλλοθι για τις παρανομίες του. Μιλάει για παλιές αξίες που δεν χάθηκαν ενώ ο ίδιος τις ξεπούλησε όσο-όσο.

  Είναι ο πασόκος που εν μία νυκτί πήγε στο σύριζα επειδή το καράβι βούλιαζε. Στάσιμος καθηγητής στην σχολή του, τακτικός θαμώνας στον Αυτιά και στον Λαζόπουλου που τον έβγαλαν βουλευτή στο υπόλοιπο Αττικής. Κυριολεκτικά μας έπρηξε κάθε μέρα! Στα πρωϊνάδικα, την προσωποίηση της ελληνικής μιζέριας, για τις επιπτώσεις των μνημονίων. Και τώρα που κατανοεί την βοή των πλησιαζόντων γεγονότων έχει το θράσος να μιλάει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μα ενωμένοι με «μνημονιακούς» κύριε καθηγητά;
 Μην ξεχνάμε πως αντιπροσωπευτικό είναι το πολίτευμα, κατά δικό μας. Δεν έχουμε απαιτήσεις για οραματιστές που θα κοιτάξουν το μέλλον. Κανένα ρουσφετάκι θέλουμε να μας κάνουνε κάποιοι Χαϊκάληδες, πρόσωπα γνώριμα της τηλεοπτικής μας θαλπωρής. Να πηγαίνουμε σαν κακομοίρηδες να ζητάμε κάποια χάρη από κάτι νάνους.

Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ ουσιαστικό. Έχουμε να σκεφτούμε και να στεναχωρηθούμε για πολλούς. Για μακροχρόνια άνεργους, για νέους που σαπίζουν στα καφενεία και γέροντες που μοναδική καθημερινή συντροφιά τους είναι τα διαφημιστικά φυλλάδια των σουπερ-μάρκετ. Για αυτούς που δεν κραυγάζουν στα ανυπόληπτα κανάλια του λαϊκισμού και της οχλαγωγίας γιατί ψάχνουν καθημερινά τροφή. Δεν μας μένει χρόνος να μυξοκλαίμε για κάποιους που έχουν εξασφαλισμένα και τα δισέγγονα τους επειδή άκουσον-άκουσον δεν θα κατέβουν υποψήφιοι…
 http://ardin-rixi.gr/archives/194831
31/8/15
 -

 

No comments:

Post a Comment

Only News

UK Vaccine Queue Calculator

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin