Monday, August 10, 2015

Διαφωνία Βρυξελλών-Βερολίνου για ελληνικό ζήτημα

Ενώ οι πληροφορίες φέρουν την Ελλάδα να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές της, η Γερμανία τοποθετείται υπέρ μιας εξαντλητικής διαπραγμάτευσης επί του τρίτου προγράμματος βοήθειας.

"Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σύντομα είναι ευκταία", δήλωσε στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, "αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριών ετών".


Τόνισε ότι, ως εκ τούτου, "η πρότασή μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού η πληρότητα έρχεται πριν από την ταχύτητα".


Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο για ταχεία εξέταση της συμφωνίας, εάν αυτό είναι απαραίτητο.


Αντιδρώντας στη δήλωση του Γερμανού αξιωματούχου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα, δουλεύουν νυχθημερόν για την επίτευξη συμφωνίας, με τις ελληνικές Αρχές.


Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό, τόνισε ότι οι συνεδριάσεις είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στην κατάρτιση καταλόγου προαπαιτούμενων, σε σχέση με το νέο πρόγραμμα.


Τόνισε ακόμα ότι οι διαβουλεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος μηνός, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία.
Έμιλυ Μιχαήλ, Νίκος Κέττηρος
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

riknews.com.cy
10/8/15
--
-


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin