Tuesday, August 11, 2015

Πράσινο φως από το «μικρό Ecofin» για το κλείσιμο της συμφωνίας

Το «πράσινο φως» πήρε από τους 28 υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης, η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης- δανειστών. 


Το απόγευμα ολοκληρώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Επιτροπή-EFC, δηλαδή το «μικρό Ecofin», στην οποία μετέχουν ο Γιώργος Χουλιαράκης και οι επικεφαλής σύμβουλοι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενώ σκοπός της συνεδρίασης ήταν να ενημερωθούν και οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Κανένας εκ των αξιωματούχων δεν προέβαλε κάποια αντίρρηση ή ένσταση για το περιεχόμενο, βάσει όσων μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο αύριο, Τετάρτη, θα ακολουθήσει και δεύτερη τηλεδιάσκεψη προκειμένου οι εκπρόσωποι της ευρωζώνης να λάβουν γνώση ορισμένων επιπλέον εγγράφων τα οποία δεν ήταν διαθέσιμα σήμερα.

Το επόμενο βήμα θα είναι να συνεδριάσει το Eurogroup να επικυρώσει τη συμφωνία την Παρασκευή. Ωστόσο, το Βερολίνο επέμενε στη «γραμμή» καλύτερα να το κάνουμε σωστά παρά βιαστικά, όπως είχε αναφέρει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών κ. Γενς Σπαν. 


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Αγκελα Μέρκελ επιχείρησε χθες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι είναι επιθυμητή η ταχεία ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας διάσωσης. Ωστόσο, ο κ. Ζάιμπερτ προσέθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση προτιμά την υπογραφή ενδελεχούς συμφωνίας παρά μια βιαστική συμφωνία.
 [kathimerini.com.cy]
11/8/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin