Monday, August 10, 2015

Υποχώρησε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA τον Ιούλιο

Η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τις ελληνικές τράπεζες υποχώρησε κατά 1,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο λόγω των εισροών καταθέσεων τον εν λόγω μήνα, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που επικαλείται το Reuters.

Η έκτακτη χρηματοδότηση, η οποία είναι πιο δαπανηρή από τον δανεισμό από την ΕΚΤ, υποχώρησε στα 85,3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο από τα 86,8 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν στηριχθεί στον λεγόμενο μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) από την ελληνική κεντρική τράπεζα από τον Φεβρουάριο, μετά τον αποκλεισμό τους από το χρηματοδοτικό "παράθυρο" της ΕΚΤ λόγω των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της.

Το ανώτατο όριο της χρηματοδότησης του ELA, το οποίο οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντλήσουν βρίσκεται στα 91 δισ. ευρώ, υπενθυμίζει το δημοσίευμα.

 [capital.gr]
10/8/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin