Monday, August 17, 2015

Διασφαλισμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων (European Commission)

Οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι διασφαλισμένες, διαβεβαίωσε εκ νέου την Δευτέρα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ, η οποία κατά τη διάρκεια της νέας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, υποστήριξε πως συνολικά 25 δισ. ευρώ προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.


Ωστόσο, όπως ανέφερε, τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν έπειτα από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και τα stress test, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι καταθέτες δε θα πληγούν σε καμιά περίπτωση στο σύνολο της χρονικής διάρκειας του προγράμματος.

Πάντως, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, η κυρία Μπράιτχαρτ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολιάζει τις εσωτερικές εξελίξεις, σημειώνοντας είναι ικανοποιημένη από το σχέδιο προγράμματος που υποβλήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

  crashonline.gr
17/8/15
-
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 -

1 comment:

  1. Οι ομολογιούχοι των ελληνικών τραπεζών φαίνεται ότι θα αποχαιρετίσουν ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων τους, αναφέρει το Dow Jones Newswires σε σημερινό του δημοσίευμα...

    Όπως σημειώνει, οι τιμές των ομολόγων των ελληνικών τραπεζών σημείωσαν βουτιά τη Δευτέρα στον απόηχο της ανακοίνωσης του Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας ότι οι ομολογιούχοι θα συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Τα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας ωρίμανσης τον Απρίλιο του 2019 βυθίστηκαν από τα 66 cents περίπου στο ευρώ στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στα 48,5 cents τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Tradeweb.

    Τόσο οι ομολογιούχοι υψηλής εξασφάλισης (senior) όσο και οι ομολογιούχοι μειωμένης εξασφάλισης (junior) αναμένεται να αντιμετωπίσουν ζημιές, με τους κατόχους ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης να είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αντιμετωπίσουν εξοντωτικές απώλειες και τους κατόχους ομολόγων υψηλής εξασφάλισης να αντιμετωπίζουν έναν βαρύ λογαριασμό για την ενίσχυση των τραπεζών στο πλαίσιο του εργαλείου του bail-in, σύμφωνα με αναλυτές.

    Οι μέτοχοι ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικές απώλειες, οι καταθέτες ωστόσο είναι ασφαλείς.

    Το Eurogroup ανακοίνωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα διαθέσει άμεσα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ένα δεύτερο πακέτο 15 δισ. ευρώ περίπου μπορεί να διατεθεί αργότερα φέτος μετά την πρώτη αξιολόγηση του τραπεζικού τομέα, περιλαμβανόμενων της Αξιολόγησης της Ποιότητας των Στοιχείων Ενεργητικού (Asset Quality Review) και των τεστ αντοχής (Stress Tests).......http://www.capital.gr/story/3053884/dj-antimetopoi-me-bail-in-oi-omologiouxoi-ton-trapezon

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin